obavijest

1. dan sveučilišne knjige


vrijeme: 12.03.2019.
mjesto: Zagreb, NSK

U predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u utorak 12. ožujka 2019. godine u 18 sati održat će se 1. dan sveučilišne knjige. 


Danom sveučilišne knjige želi se istaknuti vrijednost djela objavljenih u nizu Manualia Universitatis studiorum Zagrabiensis, kao što su sveučilišni udžbenici, priručnici i monografije koji su obogatili studiranje brojnih naraštaja studenata Sveučilišta u Zagrebu, te ih se želi približiti široj javnosti.


Svojim će se govorima nazočnima obratiti dr. sc. Tatijana Petrić, glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, te prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić, prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu.


Predavanje pod nazivom O hrvatskom jeziku održat će prof. dr. sc. Stipe Botica.


U umjetničkome će programu sudjelovati studenti Muzičke akademije Kvartet flauta Monochromia, izvodeći skladbe Felixa Mendelssohna i Frana Lhotke, dok će prof. art. Joško Ševo izvesti monodramu Govorite li hrvatski – zapisi iz hrvatske književnosti.


www.nsk.hr 

(D.H.F., 12.03.2019)