" />
predavanje, tribina

Tribina 'Kazalište i mladi:' Zašto (moram) čitati lektire?


vrijeme: 25.02.2019. 18 h
mjesto: Zagreb; Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7

Svakog mjeseca u Zagrebačkom kazalištu mladih s portalom Srednja.hr  održava se tribina u serijalu 'Kazalište i mladi' na kojoj se otvara neka od tema usko povezanih s mladima, o kojima još nitko nije pričao na ovakav način. Tribina na temu 'Zašto (moram) čitati lektire?' održat će se danas, 25. veljače, u 18 sati, u ZKM-u, dvorana Polanec.

Moderator: Marko Matijević, glavni urednik i osnivač portala Srednja.hr

 

Razgovarat ćemo o tome: Što čitanje lektire predstavlja danas za učenike? Dodatnu obavezu koju nerado ispunjavaju ili nešto pozitivno što ih obogaćuje? Što je uopće uloga lektire u školi? Zašto se kod lektirnih naslova struka ni politika ne konzultiraju s onima koji ih trebaju čitati – učenicima? Kako je uvođenje eseja na državnoj maturi utjecalo na pristup lektirama u školama?


Gosti na tribini:


Andrea Jović – diplomantica engleskog i hrvatskog jezika i književnosti. Jedna od dvije učenice u povijesti državne mature koja je imala 100 % iz hrvatskog na ispitu znanja i eseja


Rebeka Petković – maturantica I. gimnazije Varaždin. Dobitnica Oskara znanja iz Hrvatskog jezika i književnosti, kao i dobitnica nagrade Ksaver Šandor Gjalski iz područja srednjoškolskih radova


Sanja Pilić – književnica


Tomislav Reškovac – profesor književnosti i filozofije u Privatnoj klasičnoj gimnaziji. Bio je član Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme od 2015. do 2016.


Nikolina Marinić - mentorica u Školi za život i članice stručne radne skupine za Hrvatski jezik i književnost


Facebook event pronađite ovdje.

 

(R.P.B., 25.02.2019)