" />
projekcija

Svečana premijera filma 'Posljednji Srbin u Hrvatskoj'


vrijeme: 25.02.2019. - 01.03.2019.
mjesto: Zagreb / Rijeka, Beograd

U kinu 'Europa', u ponedjeljak, 25. veljače, u 20 sati, održat će se premijera dugo očekivane prve hrvatske zombi komedije iz budućnosti 'Posljednji Srbin u Hrvatskoj', scenarista i redatelja Predraga Ličine, snimljene u produkciji Kinorame i Art&Popcorna. Nakon zagrebačke, svečana premijera filma održat će se 27.2. u Rijeci, a potom mu slijedi festivalska premijera 1.3. na FEST-u u Beogradu.

Krešimir Mikić utjelovio je glavnog lika Miću, bonvivana, a beogradska glumica Hristina Popović zagrebačku glumicu Franku Anić. Tihana Lazović glumi Vesnu, a Dado Ćosić Maksa. Marina Redžepović i Dušan Bućan bračni su par Drakula, dok je baba Jovanka Drakula Jadranka Matković. Bojan Navojec i Nikša Butijer liječnici su, baš kao i Judita Franković i Tvrtko Jurić, samo ovi potonji su Slovenci i vode izbjeglički kamp. Svjetski moćnici i putnici u svemirskoj stanici su Dražen Čuček, Jelena Miholjević, Iva Babić i Alen Šalinović. Tandem DJ Mrkve i njegovog tonskog tehničara Trpimira razigrali su do vlastite neprepoznatljivosti Rene Bitorajac i Janko Popović Volarić.
 
Posebni gosti filma su Siniša Popović kao dr. Rostock, Sergej Trifunović kao General Christain Ass Lee Turchinson i Severina Kojić kao Francesca Gambini De La Norde.
 
Posljednji Srbin u Hrvatskoj u distribuciji 2i filma kreće u kinima od 28.2. u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, od 7.3. u Srbiji i Crnoj Gori, a u Sloveniji od 14.3. Film su sufinancirali Hrvatski audiovizualni centar i Filmski centar Srbije.

(R.P.B., 25.02.2019)