" />
obavijest

Miki Bratanić: 'Korijeni'


vrijeme: 26.02.2019. 18 h
mjesto: Zagreb; DHK, Trg bana J. Jelačića 7/I

Predstavljanje romana Mikija Bratanića 'Korijeni' održat će se u utorak, 26. veljače, s početkom u 18 sati, u Društvu hrvatskih književnika. Uz autora sudjeluju: Đuro Vidmarović, predsjednik DHK, Tihomir Dujmović i Milena Marijan Peranić te voditeljica Tribine DHK Lada Žigo Španić.


Kroz suvremenu životnu priču mladog bračnog para, roman Korijeni (Split, vlastita naklada, 2018.) otkriva neke neistražene, skrivene, zaboravljene ili prešućene teme, koje su i danas za mnoge nerazumljive, neshvatljive i nepremostive, te predstavljaju motiv razdora i otuđivanja. Suočeni s vlastitim surovim i okrutnim obiteljskim povijesnim istinama, ovi supružnici odlučuju svojom ljubavlju i željom za zajedničkom budućnosti još više rasvijetliti i razumjeti svoju vlastitu prošlost. Premda su im neka otkrića šokantna, ne odustaju od traganja za punom istinom, već u njoj vide smisao i poslanje. Na temeljima istine izgrađuju jaču i čvršću ljubav, te ostatak života posvećuju društvenom angažmanu u njenom istraživanju i promicanju.
 
Korijeni Korijena su u mnogim istinitim događajima, koje sam imao prilike slušati od svjedoka tih prošlih vremena. Različite sudbine ljudi, s različitih lokacija, sažete su u jednu priču.
 
Poruka i pouka ovoga romana je suočavanje s prošlošću, saznavanje istine te iskorak u novi život rasterećen povijesnih utega. Ovo je moj skromni doprinos izgradnji boljega i uljudnijega društva, utemeljenog na istini i ljubavi, na istinskoj ljubavi
– Miki Bratanić.
 
Više o knjizi: http://www.mikibratanic.com/knjige/korijeni/


(R.P.B., 22.02.2019)

Tagovi: dhk, književnost