predavanje, tribina

Tribina 'Tragom prijevoda' ugošćuje Simonu Delić i Koraljku Crnković


vrijeme: 25.02.2019.
mjesto: Zagreb, Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5

Tribina Društva hrvatskih književnih prevodilaca 'Tragom prijevoda' održat će se u ponedjeljak, 25. veljače 2019. u 18.00 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Gošće tribine su prevoditeljice Simona Delić i Koraljka Crnković.

Roman svestranoga književnika, scenarista i klasičnog filologa Luisa Leantea Vidiš koliko te volim u izvorniku je objavljen 2007. g., a kod nas godinu dana poslije. Sa španjolskog ga je za hrvatsku publiku prevela Simona Delić, koja kaže da je riječ o iznimno zanimljivom romanu koji je trebao doprijeti do više čitatelja. S prevoditeljicom će se razgovarati o ovome nagrađivanom bestseleru, netipičnom ljubavnom romanu s elementima španjolske kolonijalne povijesti, i o izazovima s kojima se susrela prevodeći tekst.

Sa španjolskog govornog područja odlazimo u suvremenu Grčku, čija je književnost odnedavno sve više zastupljena u hrvatskom prijevodu. Za to možemo zahvaliti i prevoditeljici Koraljki Crnković, koja će nam iz prevodilačke perspektive predstaviti roman Emiliosa Solomua Dnevnik jedne nevjere, za koji je autor nagrađen Europskom nagradom za književnost.

Tribinu moderira Anda Bukvić Pažin.
 
Opširnije:
www.dhkp.hr 

(D.H.F., 19.02.2019)