" />
performans

Alt- Knap: Boris Kadin / Via Negativa


vrijeme: 21.02.2019. 20 h
mjesto: Zagreb; Kazalište Knap, Ivanićgradska 41a

Nakon uspješne prezentacije prvog projekta 'Pod naponom' Teatra Mašina igre, kojom je po prvi puta otvoren ciklus alternativnog kazališnog izričaja Alt- Knap: Kazalište za sva osjetila, u četvrtak, 21. veljače, u 20 sati, KNAP će ugostiti hrvatskog performera mlađe generacije Borisa Kadina s performansom 'Što mi je Beuys rekao dok sam mrtav ležao u njegovom naručju'.

Nastao 2009. godine u produkciji kultnog slovenskog performing kolektiva Via  Negativa, a u režiji intrigantnog Bojana Jablanovca, ovaj projekt u KNAP dolazi nakon zapažene prošlogodišnje izvedbe  u  Muzeju suvremene umjetnosti, MSUM u Ljubljani.

 

Kroz performans ˝Što mi je Beuys rekao dok sam mrtav ležao u njegovom naručju˝ autori  Kadin i Jablanovec propituju što je to u esenciji vrhunska umjetnosti te odakle dolazi inovacija, i što je to što čini umjetnika dostojnog njegove teme.

 

Kako je ciklus Alt-KNAP: Kazalište za sva osjetila zamišljen kao izvedbeno diskurzivni ciklus, nakon svake izvedbe pozivamo svu zainteresiranu publiku da ostane na neformalnom druženju s autorima.


Tako ćemo ovoga puta nakon performansa otvoriti razgovor s  Borisom Kadinom o  performerskoj sceni u Hrvatskoj, Sloveniji i Europi, iskustvu rada s Via Negativom  te drugim performerskim mrežama i kolektivima.

 

Za kraj ciklusa Alt- KNAP, 28. veljače,  možete uživati u multimedijalnoj izvedbi  predstave ˝Ja sam Veronika˝,nastaloj prema motivima hit romana autora Paola Coelha ˝Veronika je odlučila umrijeti˝ u produkciji Kazališne organizacije Studio 9, a autorski je rad u izvedbi Karmen Sunčane Lovrić i Mladena Vujčića.  Ova multimedijalna predstava za svoje ishodište si postavlja pitanja koja su čovjeku inherentna od pamtivijeka u područjima intimnih kriza, -zašto živimo kad od začetka stajemo na put koji neminovno vodi ka smrti? Koji je smisao života i zašto  uopće vrijedi živjeti?

 

Kroz atmosferičnu, napetu, emocijama nabijenu dramu s elementima komedije i apsurda, u skrivene kutke Veronikinog zatomljenog uma vodi vas autorski tim: uz autore i glumce Karmen Sunčanu Lovrić i Mladena Vujčića, kreator glazbe Gordan Tomić te dizajner rasvjete i projekcija Luka Matić. Dramaturgiju su-potpisuje Marija Antić, a kostime  Koraljka Karabotić-Milovac.

 

Rezervacija karata na knap@knap.hr ili 01/2303122.
 

(R.P.B., 15.02.2019)