" />
koncert

Folk metal velikani Korpiklaani uz pratnju grupa Turisas i Trollfest Tvornici kulture


vrijeme: 12.03.2019.
mjesto: Zagreb; Tvornica kulture, Šubićeva 2

Hrvatske ljubitelje kombinacije folk i metal glazbe u utorak, 12. ožujka, u zagrebačkoj Tvornici kulture očekuje folk metal spektakl pod nazivom 'Wayfarers & Warriors Tour 2019.', na kojem će nastupiti finski folk metal veseljaci Korpiklaani, finski pagan folk metalci Turisas i norveški folk metalci Trollfest, najavio je organizator koncerta Twilight Promotion.

Finske folk metal legende Korpiklaani ponovno će hrvatskoj publici predstaviti svoje prepoznatljive veselice, temeljene na finskoj tradicionalnoj glazbi, metal rifovima i ispijanju pive.
 
Još od objavljivanja svog prvijenca "Spirit Of The Forest" 2003. godine Korpiklaani su kontinuirano gradili svoj put do vrha metal scene. Kroz dvanaest studijskih albuma izgradili su svoj jedinstveni zvuk i postali najpoznatijom folk metal grupom na svijetu.
 
Prošle godine su objavili svoj trinaesti album "Kulkija", koji promoviraju na sadašnjoj turneji, a pored novog materijale izvesti će većinu svojih hitova, kao što su "Vodka", "Beer Beer", "Wooden Pints", "Keep On Galloping", "Happy Little Boozer", "Rauta" i mnoge druge koje su postale popularne na metal veselicama.
 
Kao co-headlineri na turneji nastupaju finski folk metalci Turisas. Osnovali su ih 1997. godine Mathias Nygård i Jussi Wickström, a nazvani su po starom finskom bogu rata. Turisas u svojoj glazbi kombiniraju elemente power i simfonijskog metala, a većinu svojih sola izvode na električnoj violini, za razliku od tradicionalnih metal solo gitara. Objavili su četiri albuma od kojih je zadnji "Turisas 2013." objavljen 2013. godine za Century Media.
 
Kao specijalni gosti na turneji nastupaju norveški folk metalci Trollfest. Svoj prvi album "Willkommen Folk Tell Drekka Fest" snimili su 2005. godine, tri godine kasnije nastupili su na paganskom metal festivalu Ragnarök i Riedfestu, a 2018. na najvećem metal festivalu na svijetu Wacken Open Air. Na turneji promoviraju svoj deseti studijski album "Norwegian Farytales", koji su objavili ove godine za Nuclear Blast. (Hina)

(R.P.B., 06.02.2019)