koncert

Četvrto Antivalentinovo u Zagrebu uz LET 3, Ramba Amadeusa i Kojote


vrijeme: 08.02.2019.
mjesto: Zagreb; Boćarski dom

Dvodnevni Antivalentinovo festival sa sloganom "Ništa ljubav, samo obitelj" četvrti put se održava u Zagrebu i prvi put Ljubljani, a osim domaćih i regionalnih glazbenih imena poput LET 3-a koji je i začetnik ideje, Ramba Amadeusa i Kojota, program će biti proširen izvedbama stand up performera iz Studija smijeha, najavio je organizator.
 

U Boćarskom domu u Zagrebu će 8. veljače nastupiti Zabranjeno pušenje, Elemental, Rambo Amadeus i Saučešće. Dan kasnije nastupaju LET 3, Kojoti, Bad Copy i Turisti.

 

LET 3, TBF i Vojko V. nastupit će prvi dan Antivalentiva u Ljubljani 20. veljače, a idući dan nastupaju Edo Maajka, Elemental i slovenski hip hop bend Klemen Klemen, najavljeno je.

 

U Zagrebu line up prvog dana festivala predvodi pjevač i tekstopisac, jedan od najoriginalnijih glazbenika ovih prostora Rambo Amadeus. Njegova glazba je kombinacija rocka, klasike, jazza, funka, rapa, elektronike i folk elemenata s originalnim i duhovitim tekstovima.

 

Bosanskohercegovački rock bend Zabranjeno pušenje, koji u garažni rock zvuk s često inovativnom produkcijom dodaje malo punka, ali i sevdaha uz pripovijedanje, drugi je headliner prvoga dana.

 

Uz njih nastupa i Elemental, hrvatski hip hop sastav koji je na tu scenu unio novi "organic" zvuk, a bend nadopunjavaju pratećim sastavom i instrumentalistima.  Prvi dan festivala zaključit će zagrebački horror punk rock bend Saučešće.

 

Headliner drugoga dana je riječki rock bend i unikatna umjetnička pojava LET 3. Svojom glazbenom specifičnošću, tekstovima, dramaturškom i stilskom pristupu koncertima uvijek iznova obraduju publiku. Za mnoge ponajbolji rockeri ovih područja, hrvatski bend Kojoti, nastupaju 9. veljače, a uz njih su beogradska hip-hop skupina Bad Copy i Riječki rock bend Turisti, najavljeno je. (Hina)
 

(R.P.B., 05.02.2019)