predstava

Svečana pedeseta izvedba predstave '#generacija' Teatra Tirena


vrijeme: 07.02.2019. 19 h
mjesto: Zagreb, Kazalište Mala scena, Medveščak 2

U četvrtak, 7. veljače, predstava Teatra Tirena '#generacija' imat će svečanu 50. izvedbu u Kazalištu Mala scena. Riječ je o predstavi za tinejdžere koja se bavi utjecajem tehnologije na odrastanje te kvalitetu i način života.
 

Nove generacije gotovo od rođenja imaju pristup Internetu i virtualnom svijetu – normalno je voditi svojevrstan paralelni život na društvenim mrežama. Predstava je praizvedena 5. listopada 2017. a svoju pedesetu izvedbu imat će nepunih godinu i pol kasnije!

 

Predstava je treći zajednički autorski projekt redateljice Tine Hofman i dramaturginje Nine Horvat nastao devising metodom kroz razgovore s ciljanom publikom i glumačke improvizacije ansambla. U predstavi igraju Nikolina Ljuboja i Ivan Bošnjak. Glazbu je skladao Darko Horvat, za kostime je zaslužna Lucija Prstec Smolčec.

 

Predstavom "#generacija" Teatar Tirena nastavlja niz predstava o tinejdžerskim problemima koje su posebno osmišljene da potaknu mlade ljude na promišljanje i artikuliranje problema te da zajedno s njima traže odgovore na životna pitanja. Na taj način Tirena nastavlja svoje društveno odgovorno djelovanje – progovarajući kazališnim jezikom o aktualnim problemima iz života publike kojoj se obraća.
 


 

(R.P.B., 31.01.2019)