" />
predavanje, tribina

Kazalište i mladi: nasilje u školama


vrijeme: 28.01.2019. 18 h
mjesto: Zagreb; Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7

Portal Srednja.hr organizira serijal tribina u Zagrebačkom kazalištu mladih pod nazivom 'Kazalište i mladi'. Prva tribina održat će se 28. siječnja, u 18 sati, u ZKM-u pod nazivom 'Nasilje u školama'.

Krajem prošle godine jedna od aktualnijih tema u svijetu obrazovanja bila je nasilje u školama. Nakon što su nastavnici progovorili o neprimjerenom i nasilnom ponašanju učenika pod nastavom, javili su se i učenici sa svojim pričama. U nekoliko dana društvene mreže bili su preplavljene raznim svjedočanstvima, a reagiralo je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja s prijedlogom novog Pravilnika koji bi to nasilje trebao spriječiti.


Reakcije učenika i nastavnika pokazale su kako je nasilje u školama očito problem o kojem se do sad nije govorilo dovoljno. Kako nastavnici, tako i učenici imaju iskustva s različitim neprimjerenim ponašanjima u školama, a čini se da pronaći rješenje za ovaj problem nije toliko jednostavno.


Jesu li mjere koje trenutno postoje u školama dovoljno učinkovite za smanjenje broja takvih incidenata? Je li problem nasilja u školama samo mali dio puno većeg problema? Na koji način kao društvo možemo utjecati na rješavanje problema nasilja?


Sudionici:

Maja Vukmanić Rajter – socijalna pedagoginja - Hrabri telefon

Sara Čolak, pedagog – pedagoginja - Industrijska i strojarska škola Zagreb

Dario Somek – I. razred Industrijska i strojarska škola Zagreb

Josipa Lukić – učenica II. razreda Medicinske škole Vrapče

Mirjana Kozina – profesorica Medicinska škola Vrapče

 

Moderator: Marko Matijević

Tribina će se održati u Zagrebačkom kazalištu mladih u dvorani Polanec, 28. siječnja 2019. s početkom u 18h.

 

Facebook event na linku.

Društvene mreže portala srednja.hr: Facebook; Instagram; Twitter

Svakog mjeseca održat će se jedna tribina u serijalu „Kazalište i mladi“ u kojem će se otvoriti neku od  tema usko povezanih s mladima, o kojoj još nitko nije pričao na ovakav način.


(R.P.B., 25.01.2019)