" />
radionica, kolonija

Učiteljski kazališni laboratorij u Teatru na Trešnjevci


vrijeme: 23.01.2019.
mjesto: Zagreb

U Teatru na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka krenuo je program 'Učiteljski kazališni laboratorij' nastao u suradnji s Katedrom za hrvatski jezik i književnost, scensku i medijsku kulturu Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ova kreativna radionica studentima daje širi uvid u dramsko-scensko stvaralaštvo.

U Teatru na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka, 23. siječnja, izvedbom predstave 'Nikad spremni' studentica 4. godine modula Informatika krenuo program "Učiteljski kazališni laboratorij" nastao u suradnji s Katedrom za hrvatski jezik i književnost, scensku i medijsku kulturu Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.


Ova kreativna radionica pod vodstvom Maše Rimac-Jurinović i Frane Marije Vranković budućim učiteljima i učiteljicama te odgajateljima i odgajateljicama daje širi uvid u dramsko-scensko stvaralaštvo. U sklopu Laboratorija studenti dobivaju mogućnost svoje ispitne igrokaze probati i izvesti na sceni Centra za kulturu Trešnjevka, zatim pripremaju polusatnu predstavu u kojoj sami glume te ju izvode pred kolegama. Također, s učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole pripremat će petominutnu predstavu koju će učenici potom i izvesti. Nakon svih izvedbi studenti će vršiti evaluaciju rada i projekta, koji se provodi od siječnja do prosinca 2019. godine.

 

(R.P.B., 24.01.2019)

Tagovi: tnt, radionica