izložba

Splitski grbovi – Kameni grbovi iz Muzeja grada Splita


vrijeme: 01.02.2019. - 30.04.2019.
mjesto: Muzej grada Splita

Izložba Splitski grbovi – Kameni grbovi iz Muzeja grada Splita otvara se u Noći muzeja, 1. veljače 2019. godine u 19,00 sati, u Muzeju grada Splita.

Izložbom kamenih grbova koji se čuvaju u muzeju po prvi put se predstavlja baština grada Splita zapisana u kamenu kroz sačuvane gradske grbove, obiteljske, odnosno grbove plemićkih i građanskih obitelji i crkvene grbove.

Ukupno je pet različitih muzejskih prostora obuhvaćenih izložbom i to dvorana za povremene izložbe u prizemlju Muzeja uz mogućnost posjeta izloženih grbova kroz stalni postav od dvorišta i lođe muzeja, izdvojenih cjelina gradskih grbova i obiteljskih grbova obitelji Marulić do prostora terase na prvome katu.

Obrađen je pedeset i jedan muzejski grb, od kojih većina predstavlja odlično sačuvane grbove koji su se nekada nalazili na splitskim zgradama i objektima ili grbove sačuvane djelomično, a opet kao dio nekog objekta i arhitekture.

Autorica izložbe je viša kustosica Muzeja grada Splita Elvira Šarić Kostić.  Autori likovnog postava su viši restaurator Mirko Gelemanović i restauratorica Helena Tresić Pavičić.

Vezano za izložbu osmišljen je cijeli program događanja i raznih aktivnosti koje pridonose sadržajnosti i interaktivnosti izložbe.

Izložba traje do 30. travnja 2019. godine.

Opširnije:
http://www.mgst.net/(D.H.F., 23.01.2019)