" />
natječaj

Biber03 – natječaj za kratku priču


prijava: 10.06.2019.

Pozivaju se autorice i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku da se prijave na regionalni natječaj za kratku priču – Biber. Poziv se odnosi na afirmirane autorice i autore, kao i na one koji nisu do sada objavljivali. Natječaj je otvoren do 10. lipnja 2019.

Prva dva natječaja Biber bila su na temu pomirenja, a ovaj put je tema proširena. Uz priče koje tematiziraju pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, dolaze u obzir i priče koje mogu doprinijeti boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, suosjećanjem s drugima, hrabre priče koje se usuđuju hodati u "neprijateljskim" cipelama, priče koje pomjeraju granice i otvaraju nam putove da gradimo izvjesniju, sigurniju i slobodniju budućnost za sve.


Najmanje dvadeset izabranih radova bit će objavljeno u višejezičnom zborniku.


Žiri čine Lejla Kalamujić, Rumena Bužarovska i Shkelzen Maliqi.


Žiri će izabrati i tri priče koje će osvojiti nagrade. Odluka žirija biće objavljena do kraja listopada 2019. godine.


Ovim natječajem želi se doprinijeti kulturi prijevoda i objavljivanja autora/ica iz najbližeg susjedstva i podržati angažirane autore/ice nastave utjecati na društvene promjene.


Natječaj organizira Biber tim u suradnji s Centrom za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd.


Više informacija o natječaju i nagradama možete naći na Biberovoj stranici http://biber.nenasilje.org

 

(R.P.B., 22.01.2019)