" />
predstava

Praizvedba predstave 'Leptirove pjesme' u Maloj sceni


vrijeme: 24.01.2019. 19 h
mjesto: Zagreb, Kazalište Mala scena, Medveščak 2

U četvrtak, 24. siječnja, u 19 sati, u kazalištu Mala scena na zagrebačkom Medveščaku 2, održat će se praizvedba predstave 'Leptirove pjesme' autorice Buge Marije Šimić.

'Leptirove pjesme' predstava je o prijateljstvu, odrastanju, rastancima i glazbi. Dvije djevojke, pjevačicu i plesačicu, povezuje zajednička ljubav prema glazbi, koju svaka interpretira na svoj način. Kroz glazbu se upoznaju, postaju prijateljice i zajedno odrastaju. Trenutak u kojem jedna od njih odlazi živjeti u drugu zemlju, njihovo prijateljstvo stavlja na kušnju. Ponovni susret nakon rastanka može značiti konačan kraj ili novi početak njihovog prijateljstva. Trebaju li nastaviti gdje su završile, početi ispočetka ili više ništa nije kao što je bilo prije? Mlada publika u ovoj će se predstavi, možda po prvi put, susresti s operom i suvremenim plesom, koji praćeni glazbom Dore Pejačević pričaju priču u kojoj će gledatelji svih uzrasta i sami lako prepoznati.
 
Predstava 'Leptirove pjesme' namijenjena je mladima od 10 godina naviše, a osim što se bavi iznimno aktualnom temom, rastancima i odlascima, mladima približava dvije marginalizirane forme – suvremeni ples i operno pjevanje. Predstava je nastavak glazbeno-scenske programske linije koju Mala scena sustavno njeguje od 2013. godine. Uspješno smo producirali 4 opere i 1 operetu, a za ovih 5 produkcija mladi umjetnici dobitnici su čak 6 Rektorovih nagrada te osvojili 3 nominacije Nagrade hrvatskog glumišta.
 
Predstavu izvode operna pjevačica Buga Marija Šimić i plesačica Una Matija Štalcar-Furač uz klavirsku pratnju Ane Krajnović.
 
Autorski tim predstave čine autorica Buga Marija Šimić, koreografkinja Una Matija Štalcar-Furač te dramaturginja Nikolina Bogdanović. Pjesme i skladbe Dore Pejačević (izvorno pisane na njemačkom jeziku) izvode se u ingenioznom prijevodu akademika Ante Stamaća. Savjetnica za glazbu je Sofija Cingula, scenografkinja Gordana Svilar, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić, likovno oblikovanje napravile su Zita Nakić Vojnović i Klasja Habjan, a fotograf predstave je Mirko Cvjetko. Producentice predstave su Tena Bosek i Jelena Vignjević. Posebno zahvaljujemo dr. sc. Snježani Banović i Dinki Jeričević na podršci i pomoći pri realizaciji ovog iznimnog projekta.

Predstava «Leptirove pjesme» nastala je uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

(R.P.B., 18.01.2019)