festival

'50 Poems for Snow' večeras u Zagrebu


vrijeme: 04.01.2019.
mjesto: Zagreb, Tuškanac

Zagrebačko izdanje festivala '50 Poems for Snow' održat će se u petak, 4. siječnja 2019. s početkom u 21 sat, na livadi iznad Ljetne pozornice Tuškanac. Sastanak za zajednički odlazak do livade je u 20.45 ispred Kina Tuškanac. Pjesme će čitati Ana Brnardić, Dinko Kreho i gost iznenađenja.

U Zagrebu se '50 Poems for Snow' održava po sedmi put.

Ove je zime festival posvećen čileanskom pjesniku Nicanoru Parri, koji je umro ove godine u 104. godini života.

'50 Poems for Snow' međunarodni je pjesnički festival pokrenut 2012. godine u Zagrebu na ideju Saše Šimprage i u organizaciji s Aleksandrom Hutom Konom. Festival je spcifičan u svijetu po tome da se datum održavanja ne zna unaprijed tj. održava se u svakome gradu na prvi dan snijega i to noću i na otvorenom. Tada po tri pjesnika izvode nekoliko svojih pjesama, uz po jednu klasičnog autora kojemu je te godine festival posvećen. Festival nema nikakav proračun i organizira se volonterski diljem Europe.

Ove zime festival se održava u petnaest gradova i devet zemalja. U Hrvatskoj se održava u Čakovcu, Delnicama, Karlovcu, Koprivnici, Osijeku, Sinju, Sisku i Zagrebu, a od drugih europskih gradova u Amsterdamu, Novom Sadu, Parevalju (Slovenija), Sofiji, Stockholmu i Toulouseu. 

Više o festivalu:
http://50poemsforsnow.tumblr.com/
https://www.facebook.com/50poemsforsnow/

(D.H.F., 04.01.2019)