radionica, kolonija

Zimski praznici u Muzeju grada Zagreba


vrijeme: 09.01.2019. - 12.01.2019.
mjesto: Muzej grada Zagreba

Muzej grada Zagreba u periodu od srijede, 9. do subote, 12. siječnja, organizira radionicu za djecu osnovnoškolskog uzrasta na kojoj će polaznici izraditi maketu Medvedgrada. Prijave su u tijeku, a broj sudionika je ograničen.

Pomoću kartona, papira, škara, ljepila i akrilnih boja polaznici će na radionici izraditi maketu Medvedgrada. Usput će naučiti što je to mjerilo, kako odrediti visinu i duljinu pojedinih objekata te kako se snalaziti na prostoru Medvedgrada. Maketa će se raditi prema maketi iz stalnog postava Muzeja grada Zagreba koja prikazuje Medvedgrad u srednjem vijeku.

Cilj radionice je približiti sudionicima spomenik kulture na obroncima Medvednice, njegovu burnu prošlost, a i motivirati sudionike na posjećivanje kulturnih lokaliteta u Zagrebu te osvješćivanje o njegovom očuvanju.

Odvijat će se u periodu od srijede, 9. do subote, 12. siječnja , od 10 do 12 sati.
Cijena radionica je 20 kuna (cijena ulaznice u Muzej za učenike koju mogu iskoristiti i za razgledavanje) i održat će se u prostorima Muzeja pod vodstvom muzejske pedagoginje Marije Sabolić.

Radni materijal: karton, papir, škare, ljepilo, akrilne boje, kolaž papir, klamerica, kistovi
Predviđeni period trajanja radionica: 4 susreta za jednu radionicu
Predviđeni broj sudionika: 5 - 10 polaznika
Predviđena dob sudionika: 7 - 14 godina

Za radionice je potrebno obavezno se unaprijed najaviti zbog ograničenog broja mjesta muzejskoj pedagoginji Mariji Sabolić pomoću e-pošte na adresu: msabolic@mgz.hr ili putem telefona 01/ 4851 361.


(D.H.F., 03.01.2019)