izložba

Izložba Mie Maraković u Galeriji Razvid


vrijeme: 08.01.2019. - 29.01.2019.
mjesto: Zagreb, Galerija Razvid, Pučko otvoreno učilište Zaprešić

Izložba likovne umjetnice Mie Maraković pod nazivom 'Krugovi bez šestara vol.2' otvara se u utorak, 8. siječnja 2019. u 19 sati, u Galeriji Razvid, Pučko otvoreno učilište Zaprešić. Izložba ostaje otvorena do 29. siječnja o.g. 

"Možda u svojim radovima ne promišljam dovoljno o ljepoti jer sam toliko znatiželjna po pitanju ostalih značajki, apstraktnih značajki vremena, težine, ravnoteže, ritma; pada i zamora nasuprot pravičnijih dinamičkih pojmova eventualnog stava… stanje u kojemu nešto može biti. Raste li ili se smanjuje, ide li gore ili dolje, zamata li se ili odmata?" (Phyllida Barlow)

Mijini krugovi zbog slojeva boje, struganja i otpadanja iste,djeluju kao nerazmrsiv kaos, kao petlja kojoj ne naziremo ni početak ni kraj. Ta borba nastaje iz pozitivnog humusa slike, iz glave, produkt je zabilješki i razmišljanja. Kao što kaže P. Barlow o svom radu isto bih rekla i za Miu, ona je jednostavno preznatiželjna da bi se zamarala promišljanjem o «lijepom», i upravo iz te znatiželje rađa se ovaj autentičan kaos i na platnu. (...)

(...) Mijini radovi spajaju nered, apsurd, mogućnost, nesigurnost, iako ona često stvara velike dimenzije, njeni radovi nisu opterećeni grandioznošću, već su oni jedna intimna zabilješka, tek malo veća od stranice jedne bilježnice.'  — Tanja Škrgatić Opširnije:
https://www.facebook.com/events/1128278184002394/ 

(D.H.F., 02.01.2019)

Tagovi: mia maraković