radionica, kolonija, djeca, mladi

Besplatne radionice Cool School Zima na Trešnjevci


vrijeme: 07.01.2019. - 11.01.2019.10 - 12 h
mjesto: Zagreb; Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1

Centar za kulturu Trešnjevka tradicionalno će i sljedeće godine održati Cool school Zima na Trešnjevci, u razdoblju od 7. do 11. 1. 2019., od 10 do 12 sati. 


Ove besplatne radionice za osnovnoškolski uzrast namijenjene su svoj djeci koja nisu u mogućnosti otići van Zagreba za vrijeme školskih praznika. Pripremljena su tri radionička modula (likovni, game lab i arhitektonski) čiji zajednički nazivnik je „prostor“.  Uz vrsne voditelje i obilje materijala, ovaj kreativni laboratorij mjesto je učenja, druženja i zabave gdje se kroz timski rad njeguju najrazličitije vještine.


Likovna radionica, vodstvo: Anja Leko, likovna umjetnica

Kreativne igre kroz prostor i u prostoru različitim likovnim sredstvima i tehnikama, pri kojima djeca raznog uzrasta kroz timski rad, druženje i zabavu usvajaju razne vještine i znanja vezana za područje vizualne kulture.


Game lab radionica, vodstvo: Danijel Borna Fiket | Telecentar

Djeca se upoznaju sa programiranjem - Hour of Code (Minecraft, Star Wars), izradom scenarija računalne igre, kreiranjem likova i scene, snimanjem zvučnih efekata, kreiranjem digitalni fotografija, vizualnim programiranjem koristeći Scratch, objavljivanjem igara na internetu.


Arhitektonska radionica, vodstvo: studenti krajobrazne arhitekture (pri Agronomskom fakultetu) u mentorstvu arhitektice Anete Mudronja Pletenac

U svrhu arhitektonske radionice djeca imaju izrađene puzzle, memory karte te sudjeluju u igri analize krajobraza apstrakcijom na bijeloj ploči - sve na temu krajobraznih regija Hrvatske. Radionica je jako poučna, zabavna i interesantna.

 

(R.P.B., 28.12.2018)