" />
najave

Plesno – glazbeno – inkluzivno događanje 'Drumms on fire'


vrijeme: 18.12.2018. 20 h
mjesto: Zagreb; Pučko otvoreno učilište Zagreb, Ulica grada Vukovara 68

Centar za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, u sklopu projekta Pravo na umjetnost, poziva sve zainteresirane na plesno-glazbeno-inkluzivno događanje pod nazivom 'Drumms on fire', u utorak, 18. prosinca, s početkom u 20 sati, u glavnom foajeu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb.

Događanje se sastoji od plesno – udaraljkaške izvedbe „Drumms on Fire“, nakon čega će biti premijerni nastup novoosnovanog inkluzivnog benda „Drummers Company“ te na kraju promocija CD albuma „We Feel the uMusic“ inkluzivnog benda Deaf Bend DLAN, kada ćemo podijeliti promotivne primjerke CD-a te uz puštanje njihove autorske glazbe i druženje s članovima benda.

 

Projekt Pravo na umjetnost je realiziran u partnerstvu s udrugom „Kazalište, vizualne umjetnosti i kultura Gluhih-DLAN“ i potpomognut sredstvima Grada Zagreba. Izdanje CD-a je dodatno potpomognuto i sredstvima Ministarstva kulture i zaklade Kultura Nova.


Projekt je realiziran u okviru projekta “Pravo na umjetnost“ POU Zagreb i partnerske Udruge „Kazalište, vizualne umjetnosti i kultura Gluhih – DLAN“ s ciljevima:

             omogućiti osobama oštećena sluha sustavnu metodičku poduku sviranja bubnjeva, udaraljki, bas gitare te plesa,

             osobama oštećenog sluha pribliziti radost sviranja i plesanja,

             proširiti ponudu kulturnih i umjetničkih radionica za osobe oštećena sluha,

             okupiti skupinu talentiranih osoba oštećena sluha i osoba zdrava sluha s ciljem osnivanja udaraljkaško-plesnog ansambla,

             omogućiti javno nastupanje,

             utjecati na razbijanje predrasuda šire javnosti o mogućnostima osoba oštećena sluha,

             utjecati na inkluzivnost, razvijanje samopouzdanja i samoispunjenja osoba oštećena sluha.

 

Facebook events


(R.P.B., 14.12.2018)