" />
predstava

Premijera predstave 'Štefica Cvek u raljama života'


vrijeme: 18.12.2018. 20 h
mjesto: Zagreb; Kino klub Grič, Jurišićeva 6

Premijera predstave nastale po glasovitom romanu Dubravke Ugrešić 'Štefica Cvek u raljama života', u produkciji Teatra Binocular, zakazana je za 18. prosinca, u 20 sati, u Kino klubu Grič.


Evergreen suvremene hrvatske književnosti Štefica Cvek u raljama života duhoviti je roman o ljubavnim mukama mlade daktilografkinje iz jednog sasvim običnog ureda, koja stanuje sa svojom starom tetom koja gubi zube po stanu.
 
Štefica Cvek misli da se život nalazi negdje drugdje i čezne za ljubavlju, a kako joj sve to skupa ne ide, poput Pepeljuge, ostaje kući sakupljati grašak. Suočava se s nemilosrdnom prirodom ljubavnog života tako karakterističnom za naše krajeve, šoferima, trokrilnim frajerima, frigidnim intelektualcima. Kupuje priprostog papagaja, uvodi modne promjene te se počinje ponašati «kao žena». Nakon neizdrživih uvjeta života i teškog starta, u kojem je nalazimo na početku komada, pomoću svoje iskusne prijateljice Anuške uspijeva se pribrati, stati na noge i boriti se za svoj život. Zabrinuta da nikad neće izaći iz tog pepela, upisuje tečaj engleskog jezika te upoznaje Mistera Frndića, čovjeka s kojim neustrašivo kroči dalje kroz život.
 
Autorica svjetskog glasa Dubravka Ugrešić ovim komadom daje upečatljiv vodič jednoj mladoj djevojci kako bi se ona što lakše mogla suočiti s najvećim od svih mogućih izazova – biti ženom?
 
Glume:
Natalija Đorđević, Štefica Cvek
Ranko Zidarić, Trokrilni, Intelektualac, Mister Frndić
Ana – Marija Vrdoljak, Teta iz Bosanske Krupe, Anuška
 
Autorica romana: Dubravka Ugrešić
Odnosi s javnošću i medijima: Dalibor Jakus
Fotografija: Dinko Čvorić
Dizajn plakata: Gabrijela Farčić
Suradnik na oblikovanju tona: Davor Popović
Dramatizacija i režija: Borna Armanini
 
Svečana premijera predstave 18. prosinca u 20 sati, Kino klub Grič, Jurišićeva 6
Prva izvedba: 19. prosinca u 20 sati, Kino klub Grič, Jurišićeva 6
Druga izvedba: 20. prosinca u 20 sati, Kino klub Grič, Jurišićeva 6
 
Ulaznice online dostupne na sljedećem linku.

(R.P.B., 13.12.2018)