predstava

SubScena: Cirkultura — 'Tu/bez: TAKE2'


vrijeme: 15.12.2018.
mjesto: Zagreb; DZIU Medika, Pierottijeva 11

Cirkultura izvodi 'rad u nastajanju', čije elemente su pronašli kroz dvotjedno istraživanje u sklopu rezidencije kroz platformu Subscene, u subotu, 15. prosinca, u prostoru DZIU (Dvorane za izvedbene umjetnosti), AKC Medika Zagreb .
 

Prvi rad u nastajanju izveden je u lipnju 2018. godine. Tu/bez: TAKE2 je najava za sljedeće etape umjetničkog istraživanja unutar projekta Tu/bez.


Podsjetimo se:


Istraživački zadatak je bio naći mogućnosti iskorištavanja poluproizvoda za prikazivanje vlastitih stanja, emocija i ekspresija kroz ples, fizički teatar, manipulaciju objektom, glazbu i multimediju. Područje istraživanja može se opisati pod domenom suvremenog cirkusa.


Umjetnici su zatvoreni u prostor ispunjen cijevima - ostatcima građevnih jedinica nekih gotovih proizvoda. Svaki od njih ima svoj pogled na iskoristivost ovog materijala, i svi dijele isti problem - nedostatak jednog od alata za vlastito izražavanje...

 

Izvode: Matija Vuletić, Aleksandar Đikić ,Tatjana Vuletić, Vladimira Šančić

Zvuk: Sven Senečić

Video: Tibor Grujić

 

Facebook event

 

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Projekt financijski podržavaju Grad Zagreb, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Zaklada “Kultura Nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.


 

(R.P.B., 12.12.2018)