najave

Prezentacija Scenarističkog laboratorija i Filmske vježbaonice


vrijeme: 13.12.2018. 19 h
mjesto: Zagreb; Kinoklub Zagreb, Tru žrtava fašizma 14

U četvrtak, 13. prosinca, u 19 sati, u Kinoklubu Zagreb održat će se javna prezentacija Scenarističkog laboratorija Sonje Tarokić i Filmske vježbaonice Petre Zlonoge.
 

Radionica Scenaristički laboratorij bila je zamišljena kao grupni rad i međusobna podrška u procesu autorske razrade projekta. Svaki tjedan grupa polaznika sastajala se u jednom terminu od nekoliko sati, unutar kojeg su se međusobno savjetovali, razgovarali i poticali na daljnji rad na početnoj verziji scenarija. Cilj radionice bio je pomoći svakom od polaznika da početnu, odnosno prvu verziju scenarija ili scenoslijeda s kojim se prijavio, dovede do naprednije i detaljnije verzije.

 

Filmska vježbaonica: riječ i slika bila je osmišljena kao niz zadataka uz pomoć kojih polaznici samostalno i u grupi istražuju nove načine i pristupe u interpretaciji i stvaranju pisanog teksta i vizualnih medija. Istraživalo se na koje sve načine te dvije komponente, pisano i vizualno, mogu biti u međuodnosu i na koje sve načine one ostvaruju 'suradnju'. Cilj je bio istraživati na koje se sve načine pisano i vizualno mogu zajedno igrati i što sve može nastati iz njihove suradnje i sinergije.

 

Vježbe s radionice mogu se pogledati na YouTube kanalu Kinokluba Zagreb, a fotografije su dostupne na Facebooku.

 

Posjetitelji će na predstavljanju imati priliku čuti iskustva polaznika i voditeljica Sonje Tarokić i Petre Zlonoge te vidjeti neke od radova koji su razvijani tijekom radionica.

 

Izvor: HAVC

 

(R.P.B., 11.12.2018)