izložba

Prodajna izložba studentskih radova 'Plati i nosi' u Domu HDLU


vrijeme: 17.12.2018. - 23.12.2018.
mjesto: Zagreb; Dom HDLU, Trg žrtava fašizma bb

Prodajna izložba studentskih radova 'Plati i nosi', na kojoj će svoje radove predstaviti studenti likovnih akademija iz Hrvatske te BiH, održat će se od 17. do 23. prosinca u Galeriji Bačva Doma HDLU.

Izložba je osmišljena s ciljem da se stvore nove prilike za mlade perspektivne umjetnike, da im se omogući da predstave i prodaju vlastite radove široj publici te dobiju financijsku potporu.
 
Na izložbi će sudjelovati četrdesetak studenata s likovnih akademija iz Zagreba, Osijeka, Rijeke i Širokog brijega.
 
Hrvatsko društvo likovnih umjetnika organizira izložbu u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu te na inicijativu Hrvatske poštanske banke, koju je na realizaciju projekta potaknuo uspjeh tradicionalne izložbe Cash & Carry koja će se ove godine održati 15. put na Jabukovcu, na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.
 
"Osim poticajnih mogućnosti za studente, izložba 'Plati i nosi' građanima omogućava kupnju kvalitetnih suvremenih umjetničkih radova, autora čije vrijeme dolazi, ali i izravnu komunikaciju s mladim umjetnicima", napominje se u najavi događaja.
 
Tijekom sedam dana posjetitelji će moći na licu mjesta, po principu 'plati i nosi', po prihvatljivim cijenama kupiti studentske radove i biti sigurni da će kući odnijeti vrijednu umjetninu čija će vrijednost u narednim godinama sigurno porasti, dodaje se. (Hina)

(R.P.B., 07.12.2018)