" />
predstava

Premijera plesne predstave 'La huesera La trappera La loba'


vrijeme: 07.12.2018. 20 h
mjesto: Zagreb; MM Centar Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, Savska 25

Premijera predstave 'La huesera La trappera La loba' Irene Mikec održat će se u petak, 7. prosinca, s početkom u 20 sati, u MM Centru Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu. Reprizna izvedba slijedi u subotu, 8. prosinca, u isto vrijeme.


Radom na plesnoj predstavi "La huesera La trappera La loba", Irena Mikec otvara novi tematski ciklus koji se bavi ženskom prirodom, potencijalima, suradnjama i procesima. Ostajući vjerna introspektivnim pristupima u kreativnom procesu, ovim radom naglašava organsko i intuitivno te propitkuje izvornu žensku prirodu i njene potencijale. Osvrčući se na, i inspirirajući se knjigom Clarisse Pinkole Estés "Žene koje trče s vukovima", bavi se osluškivanjem i izvlačenjem pramotivacije za kretnju, usuđuje se direktno i očito zaroniti u arhetipove i simboliku ženske prirode. Konteksti kontinuirane borbe za vidljivost, priznatost, vrednovanje, jednake uvjete i prilike tjeraju nas na trošenje energije i resursa na van, na politiku, na odnose. Ovim radom postavljamo si pitanje i dajemo si dopuštenje pogledati na unutra, uložiti u bavljenje intuitivnim, posvetiti se slojevitim i vijugavim putevima podsvijesti i otkrivati vlastititu prirodu i nasljeđe. Proučavamo kojim smo tokovima i tragovima došli do ovog mjesta na kojem smo i koje simbole otkrivamo i želimo slijediti dalje.
 
Koreografija: Irena Mikec
Izvedba: Ema Kani, Eleonora Magdalena Vrdoljak, Vladimira Šančić
Zvuk/Svjetlo: Bojan Gagić
Ilustracija: Marko Gutić Mižimakov
Produkcija: KOREOKROJ 2018
 
Ulaznice možete kupiti na blagajni MM Centra prije početka predstave po cijeni od 40,00kn , a rezervacije se vrše na e-mail: koreokroj@gmail.com.


(R.P.B., 04.12.2018)