predstava

Premijera predstave 'Hajdemo skakati po tim oblacima'


vrijeme: 03.12.2018. 20 h
mjesto: Zagreb; Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1

Teatar na Trešnjevci u koprodukciji s Gradskim kazalištem Požega, 3. prosinca, u 20 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka donose premijeru predstave 'Hajdemo skakati po tim oblacima' Elvisa Bošnjaka u režiji Jelene Hadži-Manev s Marijanom Matoković i Mirelom Huskićem.
 

Predstava propitkuje postoji li muško-žensko prijateljstvo te kako se događa ljubav. Zatim, ako započinje veza, kako djeca mijenjaju brak te što znači proživjeti s nekim život? Postavlja se i pitanje može li ljubav trajati zauvijek. Sve su to pitanja koja većinu nas muče u nekom, ako ne i u svakom periodu života. Elvis Bošnjak u ovoj ljubavnoj drami prikazuje osobne male trenutke iz života svakog čovjeka. Pritom pogađa u srž osjećaja, navodeći gledatelja da se prepozna u svakoj od situacija koje se nižu na sceni – nekad kroz smijeh, a nekad kroz suze. Kao što to i ide u svakoj ljubavi…

 

Jeleni Hadži-Manev ovo je druga samostalna profesionalna režija, a nedavno je za tekst „Nora – trenutak pobune“ osvojila posebno priznanje na Bobijevim danima smijeha te je bila nominirana za Nagradu hrvatskoga glumišta.

 

#

Tekst: Elvis Bošnjak

Režija: Jelena Hadži-Manev

Scenografija: Marta Crnobrnja

Kostimografija: Lucija Prstec Smolčec

Skladatelj: Filip Sertić

Oblikovatelj rasvjete: Goran Krmpotić

Igraju: Marijana Matoković i Mirel Huskić

 

(R.P.B., 29.11.2018)