predstava

Premijera plesne predstave 'Bezdan'


vrijeme: 01.12.2018. 20 h
mjesto: Zagreb; Centar mladih Ribnjak, Park Ribnjak 1

Plesni centar Puls najavljuje premijeru predstave 'Bezdan', autorskog projekta inspiriranog životom i djelom Ulderika Donadinija, 1. prosinca, u 20 sati, u Centru mladih Ribnjak.
 

Ovaj zanimljiv dramsko - plesni projekt ostvaren je prema autobiografskim elementima i književnom stvaralaštvu Ulderika Donadinija jednog od prvih predstavnika hrvatskog ekspresionizma u peru.

 

Izvođači imitacijom pokreta poprimaju oblike skulptura i prenose ih osjetom i simbolikom  iz zaleđene strukture slike dinamiziranim nabrajanjem asocijacija u glazbi, riječi i kretnji u živo stanje, stapajući prostor, vrijeme, izvođače, scenografsku kostimografiju i gledatelje u jedno vrijeme, misao, cjelinu doživljaja. Oblici skulptura u funkciji su s psihološkim stanjima suvremenog čovjeka koji traži identitet i razloge svoje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, otkriva težnju za istinskim vrijednostima, za mjestom mira i svetosti. Kroz jednostavan, prirodan i iskren vidni osjetilni doživljaj, skulpture sve povezuju, pobuđuju, oslikavaju i izražavaju unutarnji i vanjski svijet, prenose simboliku bezdana.                                                                                 

Tatjana Rupcich

 

Autori projekta su Ana Maria Bogdanović, Tatjana Rupcich i Maro Martinović. Koreografiju potpisuju Ana Maria Bogdanović i Tatjana Rupcich.

 

Izvođači u predstavi su Maro Martinović, Ana Maria Bogdanović, Lara Frgačić, Nika Sarajlija i Anja Krušelj. Kostimografkinja je Milena Jurmić, a za oblikovanje svjetla zaslužan je Marko Crnčević.

 

Reprizna izvedba bit će 2. prosinca 2018. u 20h.

 

Projekt je ostvaren uz potporu Ministarstva kulture RH i  Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba.


 

(R.P.B., 27.11.2018)