Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebački plesni ansambl online / ZPA ONLINE

Zagrebački plesni ansambl online / ZPA ONLINE
Zagrebački plesni ansambl pokrenuo je novi program ZPA ONLINE –  edukativno-kulturni program prilagođen aktualnoj situaciji, a koji se održava u online okruženju. Cilj mu je učiniti suvremeni ples dostupnim široj publici, ali i osjetljivim skupinama u zajednici, motivirati ih na korištenje plesa i pokreta kao prirodnog impulsa, ali i kanalizatora za suočenje s posljedicama dugotrajne izolacije uzrokovanom pandemijom.

ZPA ONLINE započeo je s edukacijom u formi Radionica plesa i pokreta za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi te Radionica pokreta za treću dob u domovima za stare i nemoćne. Osim specijaliziranih aktivnosti, projekt uključuje i programe otvorene za širu publiku.

Kroz program ZPA trenira, svakog ponedjeljka članice Zagrebačkog plesnog ansambla predvode plesne treninge za sve zainteresirane.

Putem programa Ispričat ću ti ples zainteresirana će publika moći saznati više o dosadašnjem radu Zagrebačkog plesnog ansambla kao i arhivi; u formi moderiranih razgovora pod vodstvom kazališne kritičarke Lidije Zozoli.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

https://www.facebook.com/zagrebackiplesniansambl