koncert

14. Pozitivan koncert najavljuje dva dana s po pet sati programa


vrijeme: 30.11.2018. - 01.12.2018.
mjesto: Zagreb; Dom sportova

Tradicionalni Pozitivan koncert, čije se 14. izdanje održava u petak i subotu, 30. studenoga i 1. prosinca, donosi po pet sati programa obje večeri festivala, s najavljenim najjačim izdanjem do sad i produženim trajanjem nastupa svih sudionika, pa će tako headlineri, britanska glazbena supina Editors i domaći velikani rocka Hladno pivo, svirati po 90 minuta.


"Mada grupne svirke najčešće podrazumijevaju kraće nastupe, Pozitivan koncert okreće u potpunosti tu praksu. Obje večeri, 30. studenog i 1. prosinca, u Velikoj dvorani Doma sportova publiku očekuje tako čak pet sati programa", stoji u najavi.

 

Pozitivan koncert organiziraju Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) i Los Angeles agencija (LAA) s ciljem ukazivanja na probleme AIDS-a i HIV-a, te jačanja svijesti o važnosti očuvanja zdravlja, odgovornog ponašanja, potrebe testiranja i anti-diskriminacije.

 

Line up prvog dana 14. Pozitivca predvodi britanska grupa Editors, miljenici domaće publike i headlineri vodećih festivala poput Roskildea i Rock Werthera, koji će svirati punih 90 minuta, koliko će trajati i nastup glavnog imena drugoga dana, Hladnog piva.

 

"Pivu će to biti posljednja stanica turneje povodom 30 godina benda u sklopu koje su u ožujku dva puta rasprodali Mali Dom sportova, a sad će u Velikoj dvorani u svom gradu zaključiti izuzetno uspješnu obljetnicu", ističu organizatori.

 

Novi Pozitivac stavlja veći naglasak na tzv. 'debitante', pa će tako čak četiri izvođača – Nipplepeople, M.O.R.T., Ischariotzcky i Bojana Vunturišević – po prvi puta ući u popis čak 47 izvođača koje je u 14 godina održavanja Pozitivnog koncerta pogledalo više od 100 tisuća ljudi. Svi oni, zajedno s grupom Jonathan u petak, te PipsChips&Videoclips u subotu, na Pozitivnom će koncertu dobiti puno vremena i odsvirati duže setove.

 

U trinaest godina održavanja, Pozitivan koncert postao je najvažniji domaći glazbeni događaj i jedan od najmasovnijih koncerata u regiji. Najjači i najveći Pozitivan koncert bit će ujedno i jedini ovogodišnji koncert s više izvođača koji se održao u Velikoj dvorani Doma sportova. (Hina)

 

(R.P.B., 19.11.2018)