Preskočite na glavni sadržaj

Proljeće 2021. / Laurus on-line

Proljeće 2021. / Laurus on-line
Program Plesnog art laboratorija 'Proljeće 2021 / Laurus on-line' bit će prezentiran na TV Kanal RI, 3. svibnja, u 17 sati, u emisiji pod nazivom Planet Ri.

Umjetnička akcija Proljeće 2021.

Lovranska Draga – Galerija Laurus Lovran

 
Umjetnička akcija 'Proljeće 2021'. proizašla je iz projekta 'Četiri godišnja doba' koji već niz godina izvodi Grupa umjetnika: Damir Božić Pišta, Branko Lenić, Melita Sorola Staničić, Damir Šegota, Deni Šesnić, Jasna Šikanja i Predrag Todorović. Gosti na projektu su Zoran Majstorović i Slaven Tolj.
 
Umjetnička akcija je izvedena sa namjerom istraživanja zajedničkog umjetničkog izražavanja u prirodnom okolišu te kreiranje postava u galerijskom prostoru.
 
Url: https://www.youtube.com/channel/UCJmr5Lu8Em2O1FdCh_GvPdQ
 
Umjetnici o akciji:
 
Radovi koji su nastali na području Lovranske Drage, gdje smo boravili tri dana, rezultat su procesa doživljaja energije proljeća, što smo si postavili kao zajedničku temu.
 
Bitan nam je proces rada, način na koji se međusobno povezujemo te promjena koja nastaje kada se radi u specifičnim uvjetima vanjske lokacije.
 
Osim vizualnih umjetnika sudjelovali su i glazbenici što je upotpunilo multimedijalnu odrednicu programa.
 
Nastale instalacije su privremeno postavljene u prirodnom okolišu, šumi kestena, gdje je izveden i performans glazbenog djela koje je također nastalo na istoj lokaciji.
 
U Galeriji Laurus smo postavili radove koji su nastali na vanjskoj lokaciji ali i radove koji propituju odnos, percepciju i prožimanje artificijelnog i prirodnog.
 
Akcija, izložba i video su dio programa Laurus on-line kojeg Ministarstvo kulture i medija podržava putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.