Preskočite na glavni sadržaj

Acoustic Project - Koncerti iz dvoraca Hrvatskog Zagorja i Zagrebačke županije

Acoustic Project - Koncerti iz dvoraca Hrvatskog Zagorja i Zagrebačke županije
Umjetnička organizacija "Akustični projekt" organizira tri online koncerta iz dvoraca Hrvatskog Zagorja i Zagrebačke županije.
Cilj programa nije jednostavno aranžirati narodne plesove i napjeve već stvoriti novu glazbenu materiju koja istovremeno ocrtava korijene kao i suvremeni glazbeni trenutak u kojem se nalazimo, poručili su organizatori. Repertoar koji je ansambl Acoustic Project izveo otvorit će vam perspektivu novih i svježih mogućnosti muziciranja, te spajanja izvođačkih tradicija klasične glazbe s jazzom, tangom, rockom, orijentalnom glazbom i drugima. Riječ je o projektu Folklorna fuzija u kojem se stvara originalni glazbeni program inspiriran bogatstvom folklornih tradicija koje još uvijek opstoje kao živuće tradicije na ovim prostorima.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Prvi koncert ansambla „Acoustic Project“ u Dvoru Trakošćan se održao u srijedu, 28. travnja, u 20 sati.



 
Drugi koncert održao se u Dvoru Veliki Tabor 12. lipnja, s početkom u 21 sat. Koncert je imao svoju online verziju u ponedjeljak, 14. lipnja, od 21 sat, na službenome YouTube kanalu ansambla Acoustic Project.



Treći koncert, održan 13. lipnja u perivoju dvorca Erdody u Jastrebarskom u sklopu Jaska Art Festivala, emitiran je online, na YouTube kanalu, 21. lipnja.