Preskočite na glavni sadržaj

Dizajn.tv 2021.

Dizajn.tv 2021.
Program video podcasta 'Dizajn.tv' u 2021. zamišljen je kao digitalna ekstenzija dosadašnjeg izložbenog, diskurzivnog i edukacijskog programa Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD) koja funkcionira integralno s već postojećim aktivnostima poput javnih [d]razgovora, redovitih predavanja, izložbi i stručnih vodstava, posebno prilagođena za potrebe kontinuiranog djelovanja u uvjetima pandemije.
vrijeme: 20.04.2021.
Usmjerena je ne samo aktivnim korisnicima HDD-ovih javnih programa, nego i onima koji ih ne mogu redovito pratiti zbog dislociranosti ili zato što inače nemaju naviku posjećivati javna događanja ove vrste.

Program - čiji je cilj kontinuirano upoznavati publiku s osnovama dizajna, ali i sa specifičnim temama iz tog područja, oslanja se na nekoliko dosad sporadično razvijanih modela djelovanja, poput tzv. galerijskih filmova i edukativnih filmova produciranih za potrebe određenih izložbi, digitalnih verzija predavanja i javnih razgovora koji služe diseminaciji znanja i razmišljanja o dizajnu putem weba i društvenih mreža, kao i različitih kratkih podcasta edukativne, dokumentarističke i promotivne namjene.
 
U okviru programa video podcasta Dizajn.TV objavljena su tri videa:

Igor Manasteriotti: Tri projekta u prvom licu



Marijan Špoljar o Slavi Antoljak



Slava Antoljak: Pletivo sinteze


 
https://www.youtube.com/playlist?list=PLne08yYePWp7iiW8tv_qFEjhlVhedj6AN
 
Autor i urednik programa je Marko Golub, a suradnici su Ora Mušćet i Miran Krčadinac.
 
Program Dizajn.tv podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.