Preskočite na glavni sadržaj

'Žensko dopisivanje / Female correspondence'

'Žensko dopisivanje / Female correspondence'
Umjetnički projekt autorica Mateje Rusak i Tihane Karlović  "Žensko dopisivanje / Female Correspondence", koji se bavi problemom komunikacije u formi likovnog dopisivanja grafikama malog formata, nakon žiriranja je odabran i predstavljen na jednoj od najvećih svjetskih konferencija umjetničke grafike - IMPACT11, održanoj u virtualnom obliku, od 20. do 25. travnja 2021.
O projektu:

Komunikacija se odvija kroz osobne, intimne, idejne i likovne ženske 'razgovore'. Projektom se reagira na brzinu izmjene informacije ali i površnost koju donosi suvremena tehnologija. Digitalnu komunikaciju iskorištavamo kao promociju i nadogradnju u komuniciranju s publikom.

Cilj projekta je stvaranje mreže umjetnica, osnaživanje i poticanje umjetnica na stvaralaštvo. Iako projekti razmjene grafika nisu neuobičajeni u svijetu inovativnost se dešava upravo u komunikaciji autorica.
Započeo je u siječnju 2019., a na njemu sudjeluju 11 umjetnica iz Hrvatske, 2 iz SAD-a, po 1 iz Irske, Poljske te Slovenije. Do sad je izmijenjena 121 grafika malog formata, što ne umanjuje kvalitetu izražavanja.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.