Preskočite na glavni sadržaj

Verbalno o neverbalnom: Dražen Šivak

Edukativni dio programa pod nazivom 'Jezik bez jezika' sastoji se od niza online razgovora sa stručnjacima i umjetnicima o neverbalnoj izvedbenoj tehnici nazvanih 'Verbalno o neverbalnom', a razgovor koji je s glumcem Draženom Šivakom na tu temu vodila Nikolina Majdak moći ćete pogledati 1. travnja, od 12 sati, na YouTube kanalu Cirk Prozora.

Poveznica/e: https://youtu.be/8Tx3DGAWBJg
 
Program 'Jezik bez jezika' sastoji se od nekoliko programskih jedinica koje s različitih strana prilaze neverbalnom umjetničkom izražavanju i tematiziraju ga kroz više različitih formi. Jedna od njih je i "Verbalno o neverbalnom" - niz online razgovora sa stručnjacima i umjetnicima o neverbalnoj izvedbenoj tehnici i poetici, pri čemu će umjetnici koji u razgovoru sudjeluju imati priliku govoriti o svom radu, specifičnostima ovog tipa izvedbenosti, kao i svojim istraživanjima, iskustvima i zaključcima vezanim uz temu.
 
Druga dva već objavljena sadržaja:

1. Prvi razgovor o neverbalnom kazalištu u sklopu programa "Jezik bez jezika" , Gošća: Iva Peter-Dragan
https://www.youtube.com/watch?v=-ZR0JwhWG0s
 
2. Prva izvedba u javnom prostoru u sklopu programa "Jezik bez jezika" : "Zima" - izvedbena izložna instalacija
https://www.youtube.com/watch?v=6STo5fO2jBk
 
Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.