Preskočite na glavni sadržaj

'Avenija Z'

'Avenija Z'
Premijerna epizoda novog satiričnog glumačko-lutkarskog showa pod nazivom 'Avenija Z', koji je priredila nagrađivana glumica, lutkarica i redateljica Marijana Matoković i sve epizode mogu se pogledati na YouTube kanalu autorice.
'Avenija Z' je satirično glumačko-lutkarska forma koja objedinjuje glumu, mjuzikl i lutkarstvo. Inspirirana broadwayskim hitom 'Avenue Q', hrvatska inačica je nazvana 'Avenija Z' - po uzoru na grad Zagreb.  U talk showu, kojeg vodi voditeljica Zrinka (Zizi) gostuju osebujni likovi iz svakidašnjice, otvaraju se u razgovoru i kroz pjesmu i intervju otkrivaju se njihove priče. Svaka epizoda traje okvirno 4 minute, a emitirat će se kao jedna epizoda tjedno kroz sljedećih 10 tjedana.
 
Tekst i dramaturgiju potpisuje renomirani autor mjuzikala u Hrvatskoj - Igor Weidlich. U izvedbi sudjeluju Marijana Matoković i Lidija Kraljić, obje profesionalne glumice i lutkarice. Za glazbeno oblikovanje zadužen je poznati hrvatski pjevač Bojan Jambrošić, za scenski pokret i koreografije Tihana Strmečki, a za izradu lutaka Patricio Alejandro Aguero Marino. Za snimanje je zadužen Marko Delić.
 

Program je podržalo Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.