Preskočite na glavni sadržaj

E-predavanje Ivane Slunjski: Što s plesnom kritikom u doba post-svega?

U sklopu programa Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa (HDKKT) Homo theatralis, plesna kritičarka i istraživačica Ivana Slunjski održat će 16. ožujka 2021. putem Zooma e-predavanje Promjene izvedbenih paradigmi - Što s plesnom kritikom u doba post-svega?. 
vrijeme: 16.03.2021.

Predavanje pratite večeras od 18 sati putem poveznice https://us04web.zoom.us/j/74789032407?pwd=b01rV2Q2b2l5MUtLVk9zcFRKeit5dz09 .
 
Što s plesnom kritikom u doba post-svega?
Mijenja li se plesna kritika dovoljno brzo da adekvatno odgovori brzim mijenama umjetnosti? Kako se mijenja optika s obzirom na medij izlaganja/izvođenja plesne izvedbe? Možemo li u analizi internetskih izvedaba u domeni plesa primjenjivati iste alate kao u analizi plesne izvedbe na sceni? Kako kritički pristupiti umjetničkim iskazima koji ustraju na procesnosti umjesto na dovršenju izvedbenoga djela ili onima koji zamućuju granice između izvedbe i refleksije o izvedbi? Kakvu kritiku zahtijeva postplesna, postinternetska, postpandemijska umjetnost?
                               
Pristup predavanjima je slobodan za članice i članove HDKKT-a, ali i za sve osobe koje zanima plesna umjetnost, kritika, gledanje, sudjelovanje i istraživanje.
 
Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.