Preskočite na glavni sadržaj

Online umjetnička rezidencija 'Dnevnik kao metoda umjetničkog bilježenja'

Likovna udruga „Lika“ iz Gospića objavljuje natječaj za online umjetničku rezidenciju „Dnevnik kao metoda umjetničkog bilježenja“. Rok prijave: 15.5.2021.

Pravo na odaziv imaju likovni umjetnici svih generacija, državljani Republike Hrvatske ili sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj.

Likovna udruga “Lika” sa sjedištem u Gospiću objavljuje poziv za iskaz interesa i sudjelovanje u online umjetničkoj rezidenciji umjetnicima koji žive i djeluju na području Republike Hrvatske. Aktivnost je dio projekta Paket kulture koji financira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, a provodi se treću godinu. Udruga potaknuta novonastalom situacijom uzrokovanom pandemijom, uz klasični izložbeni program u Galeriji „LU“ u Gospiću, pokreće eksperimentalni online rezidencijalni program „Dnevnik kao metoda umjetničkog bilježenja“ s ciljem poticanja razvoja novih načina prezentacije umjetničkog stvaralaštva.

Program „Dnevnik kao metoda umjetničkog bilježenja“ orijentiran je na stvaralački proces i kritično promišljanje u stvaranju umjetnosti, učenju i istraživanju. Program potiče umjetnike da istraže i prezentiraju publici problematiku utjecaja globalnih previranja u umjetničkom stvaralaštvu, naročito u razmeđi između implicitnog i eksplicitnog. Metode i načini praćenja, oblikovanje i forma prepušteni su na  izbor odabranim sudionicima online rezidencije.

Dva kandidata (kandidatkinje) po izboru komisije biti će izabrana i pozvana da kroz mjesec dana bilježe proces nastanka umjetničkog djela, istraživanje materijala i ideja do završnog produkta. Proces će se objavljivati na Internet stranicama LU Lika. Završni dio ovog programa biti će izložba u Galeriji LU na kojoj će biti izložena dokumentacija procesa. Ukoliko bude moguće zbog ograničenosti prostora galerije,  biti će izloženi i umjetnički radovi.

Informacije o prijavi

https://www.facebook.com/lulikags/