Preskočite na glavni sadržaj

Virtualna izložba Luke Koščaka na portalu 'Zagrebački likovni umjetnici'

U sklopu programa Digitalne prilagodbe, financiranog od strane Ministarstva kulture i medija RH, HDLU Zagreb na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici” predstavlja sedmu u nizu, virtualnu izložbu umjetnika Luke Koščaka, pod nazivom ''Umjetnik u ateljeu – svemir, geometrije i horizonti”.
vrijeme: 14.04.2021.
url: https://likumzg.wordpress.com/digitalna-prilagodba-2021-luka-koscak-umjetnik-u-ateljeu-svemir-geometrije-i-horizonti/

Luka Koščak rođen je 21.1.1989. u Zagrebu. U Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu maturirao je na odjelu Kiparstva i stekao zvanje kiparski dizajner. Na Arthouse-College of Visual Arts u Ljubljani, 2014. diplomirao je u klasi doc.mag.art Mladena Jernejca, s temom “Apstraktna geometrija u hrvatskom slikarstvu”. Zatim je nastavio studij i magistrirao s temom ”Apstraktna geometrija i svemir” pri mentorima doc. dr. Vesni Kamin Kajfeš i Matic Kosu, mag.lik.um., te je stekao zvanje magistra likovnih umjetnosti.
Godinu dana radio je u HNK Zagreb kao scenski slikar u programu stručnog osposobljavanja, bez zasnivanja radnog odnosa. Izlagao je na jednoj samostalnoj i više skupnih žiriranih izložbi. Od 2015. godine, član je HDLU Zagreb.

Iz predgovora Krešimire Gojanović:
Umjetnik u ateljeu – svemir, geometrije i horizonti u slikarstvu Luke Koščaka

'U ateljeu Luke Koščaka sve je prepuno žarko oslikanih platana velikih formata, kroz koja je ovaj umjetnik odlučio ispričati svoju priču o postanku prirode i svemira, udaljenim horizontima koji nas sa blistavom sunčevom kuglom u centru slika pozivaju na duhovnu avanturu samootkrivanja, putovanje kroz mikro i makrokozmos i njihove korespondencije između malog i velikog svijeta, čovjeka i Univerzuma iz čijeg središta on izrasta.'  (...)

Program podržava Ministarstvo putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Virtualnu izložbu pogledajte na poveznici:
https://likumzg.wordpress.com/