Preskočite na glavni sadržaj

Splitska premijera predstave 'Druga koža, treće žene'

Multimedijalna inkluzivna predstava 'Druga koža, treće žene', nastala kroz umjetničku i produkcijsku suradnju Plesne grupe Magija iz Rijeke, Divert inkluzivnog plesnog kolektiva iz Zagreba te splitske Kolaborativne izvedbene platforme-KIP, bit će premijerno izvedena 18. travnja na Maloj sceni Doma mladih u Splitu.
vrijeme: 18.04.2021.
mjesto: Split
url: https://www.facebook.com/KolaborativnaIzvedbenaPlatforma/

18. travnja 2021.
18:00, Mala scena Doma mladih
otvorena proba
20:00, Mala scena Doma mladih
splitska premijera

 
'Druga koža, treće žene' koreografskim i novomedijskim postupcima stvara slijed izvedbenih situacija koje spajaju četiri lokacije (Rijeku, Split, Zagreb i Edinburgh) i šest izvođačica. Autorsko ishodište izvorno je mišljeno kao identitetski i iskustveni dijalog s marginaliziranim ženskim izvedbenim žanrovima prve polovice 20og stoljeća, poput cirkuskog side-showa ili burleske. Kako je nepredvidivost procesa stvaranja predstave uzrokovana pandemijom i ostalim nevoljama 2020-e preusmjerila većinu autorskih intencija, ta prvobitna tema nenametljivo se smjestila u finalnu okosnicu predstave, a to je energetsko, poetsko, plesačko, iskustveno zrcaljenje i ispreplitanje nas samih. Predstava je nastajala u brojnim riječkim i splitskim dvoranama, u našim sobama i kuhinjama, u tjelesnim i virtualnim prostorima, a izvedbe Druga koža, treće žene postaju zaštitna opna za sve te prisvojene i isplesane prostore, a onda i naše stvarne, imaginarne i raspršene identitete i pojavnosti.
 
Here, performance is a marker of existance in a fleeting world. – Petra Kuppers
 
Umjetnička suradnja i partnerstvo: Plesna grupa Magija (Rijeka), Divert inkluzivni plesni kolektiv (Zagreb), Kolaborativna izvedbena platforma – KIP (Split)
Autorice: Iva Nerina Sibila, Gordana Svetopetrić
Izvođačice: Tamara Bračun, Tara Ivanišević, Mia Kevo, Karla Lazović, Iva Nerina Sibila, Gordana Svetopetrić
Video i vizualni identitet: Tara Ivanišević
Rasvjeta: David Dubrović (Rijeka), Siniša Jakovčević (Split)
Fotografije: Nina Đurđević
Produkcija/Rijeka: Gordana Svetopetrić i Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka (Plesna grupa Magija), 2020.
Produkcija/Split: Kolaborativna izvedbena platforma-KIP
Nositelj projekta: Plesna grupa Magija (UCDP RI)
Financijska podrška: Rijeka 2020, Grad Zagreb, Grad Split
Zahvale: Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Cirkus kolektiv, K2K studio, Antonia Kuzmanić, Kristina Paunovski, Sanja Polić, Anita Rumac, Helvecia Tomić
Premijera: 15. siječnja 2021. HKD na Sušaku, Rijeka
Projekt je dio službenog kulturnog i umjetničkog programa EPK čiju je pripremu i provedbu programa podržala RIJEKA 2020.
Ulaz je besplatan, a svoje mjesto možete rezervirati na kipsplit7@gmail.com.
Zbog epidemiološke situacije trenutan je kapacitet od 25 mjesta, stoga su rezervacije obavezne.