Preskočite na glavni sadržaj

Nova premijera KunstTeatra – 'Vic o Sizifu' Ivana Planinića

U subotu, 17. travnja, održat će se premijera nove predstave KunstTeatra, s početkom u 20 sati, u dvorani na Trešnjevci (Dubovačka 1). Predstava 'Vic o Sizifu', u režiji Ivana Planinića te prema tekstu redatelja i Ivane Vuković, opušteno zaviruje u pukotine općih mjesta grčke mitologije i kamijevski nas zapitkuje je li Sizif najveći lukavac među smrtnicima ili obični drznik koji odbija umrijeti.
vrijeme: 17.04.2021. 20 h
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/kunstteatar/

Je li vječno guranje kamena pravedna kazna ili samo nepravedno iživljavanje egoističnog boga? Jesu li Camusove metafore o Sizifu kao o radniku ili o Sizifu kao o Don Juanu i dalje ekskluzivne, ili Sizifa, sada kao vic junaka, možemo promatrati i kao mačo-kapitalista, odnosno kao kič-ljubavnika?
 
Osim Karla Mrkše na sceni, kao glasovi se u predstavi pojavljuju i Jadranka Đokić, Domagoj Janković, Iva Kraljević, Nikša Marinović, Bernard Tomić i Paško Vukasović, a predstava je nastala kao koprodukcija Umjetničke organizacije Punctum i KunstTeatra uz podršku Ministarstva kulture i medija, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba te Zaklade Kultura nova.
 
Oblikovatelj zvuka je Luka Gamulin, autor videoprojekcija Miro Manojlović, autori glazbe su Karlo Mrkša i Filip Triplat, kostimografkinja je Petra Pavičić, suradnica za pokret Andreja Jandrić, oblikovatelj svjetla Alen Marin, producentica Romana Brajša, asistentice produkcije Hana Zrnčić Dim i Laura Pribanić, dizajner Pavao Kuharić (Verlauf), a fotografkinja Karla Jurić.
 
Reprizne su izvedbe na programu 18., 23. i 24. travnja, a ulaznice se mogu kupiti online na ulaznice.hr te na njihovim prodajnim mjestima.
 
Zbog sprječavanja širenja bolesti COVID-19 na ulazu će se svim posjetiteljima izmjeriti temperatura i dezinficirati ruke, dok će se osobni podaci (ime, prezime i telefonski broj) prikupiti pri kupnji ulaznica online ili na prodajnom mjestu. Zbog zaštite drugih gledatelja, ali i izvođača te drugih suradnika prisutnih na izvedbi, molimo sve gledatelje da na predstavu ponesu svoju masku za lice te je na pravilan način nose tijekom predstave.