Preskočite na glavni sadržaj

EPK : Online dan susjedstva Mrkopalj

Muzej zime program je susjedstva Mrkopalj, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, koji će se u četvrtak, 15. travnja 2021.g. u cijelosti izvesti online, putem Zoom platforme i Facebook stranice TIC Mrkopalj.
vrijeme: 15.04.2021.
url: https://www.facebook.com/tic.mrkopalj

Program je zamišljen kao zimska bajka koja se priča kroz različite programske elemente i otkriva brojne mitove i legende ovog kraja, ali i one novije dobi koji govore o zimama kakve su nekada bile, prisjećajući se prvih oblika turizma i ugošćavanja putnika namjernika.
Zbog trenutne epidemiološke situacije program uživo, koji je pripremljen i postavljen, odgađa se do trenutka poboljšanja Covid-19 okolnosti.

Program susjedstva Mrkopalj u žarište stavlja i drugu važnu temu i ono po čemu je Mrkopalj poznato i priznato središte, a to je Škola mira kroz koju se i nadalje želi nastaviti praksa zagovaranja važne teme mirovnih integracija i tolerancije u društvu. Prva u nizu aktivnosti Škole mira okupljanje je radne skupine i razgovor o nastavku rada i budućnosti Škole mira.
Nadalje, u Mrkoplju su u umjetničkoj rezidenciji boravili i stvarali nizozemski umjetnički kolektiv Hoge Fronten i hrvatska umjetnica Tajči Čekada i to u okviru projekta Centriphery, koji sufinancira program Europske unije Kreativna Europa. U direktnoj suradnji s mještanima Mrkoplja nastao je nažalost koronom spriječen program „Mrkopalj najbolje mjesto na Svijetu“ iz kojeg će se izvesti izložba fotografija koja će kada okolnosti dozvole biti predstavljena i uživo, a online projekcijom video virtualne šetnje Mrkopalj 360° predstavit će se i sudionici projekta koji su zajedno s umjetnicima stvarali program. Svoj obol online programu susjedstva Mrkopalj dat će i njihovo europsko susjedstvo, ciparska organizacija Urban Gorillas iz Nikozije.

Opširnije:
https://rijeka2020.eu/dogadjanja/susjedstvo-mrkopalj-muzej-zime/