Preskočite na glavni sadržaj

Pilot-program NOVAci za zainteresirane buduće kustose

NOVAci su pilot-projekt Pogona i kustoskog kolektiva WHW/Galerija Nova koji je osmišljen kako bi poticao mlade povjesničare/povjesničarke umjetnosti da se bave kustoskim praksama iz suvremene umjetnosti. Rok za predaju prijava na natječaj je 31.05.2021.

Pilot-projekt NOVAci koji suorganiziraju Pogon i WHW/Galerija Nova uz mentorstvo kustosica Ane Kovačić i Lee Vene osmišljen je kako bi potaknuo mlade povjesničare/ke umjetnosti i ostale zainteresirane za kustoske prakse u području suvremene umjetnosti da se angažiraju u praktičnom radu u tom polju, te da ujedno steknu prva iskustva u kuriranju pod mentorstvom kustosica aktivnih na domaćoj umjetničkoj sceni. Naglasak mentorskog rada s odabranim kustosom/icom ili kustoskim kolektivom bit će na pripremi izložbe, odabiru umjetnika, planiranju i realizaciji postava, izrađivanju budžeta, pripremi i tisku izložbene brošure, osmišljavanju i realizaciji otvorenja i popratnog programa te pisanju završnih izvještaja.

Natječaj je otvoren za buduće kustose/ice ili kustoske kolektive iz Hrvatske koji su recentno završili fakultete umjetničkog ili humanističkog usmjerenja ili su studenti na magisteriju bez značajnijeg iskustva kuriranja grupnih ili samostalnih izložbi.
 
Rok za predaju prijava je 31.05.2021.

Detalji natječaja i informacije o prijavi:
https://www.pogon.hr/novosti/novaci-novi-program-pogona-i-whw-a/