izložba

'OK!' - izložba studenata dizajna


vrijeme: 13.11.2018.
mjesto: Galerija Bernardo Bernardi, POU Zagreb, Vukovarska 68

Izložba studenata Arhitektonskoga fakulteta u Zagrebu, Studija za dizajn, pod nazivom 'OK!' otvara se u Galeriji Bernardo Bernardi, u POU Zagreb, u utorak, 13. studenoga u 19 sati.

'Radovi, koji predstavljaju nekoliko generacija studenata, pokazuju način na koji oni pokušavaju doprijeti do publike, ali i estetiku oglasa kakva nas možda očekuje, kada svi ti mladi ljudi stignu na realno tržište. A oglasi su toliko brojni i utjecajni.

Zadani proizvod koji – prema zadatku – mora biti vidljiv – svojom estetskom pojavnošću prilično utječe na cjelinu, a iznimno je važna i ciljna skupina. Studenti u tom trenutku ulaze u područje psihologije. Stoga neki radovi zadržavaju tradicionalniji pristup motivirani karakterom proizvoda, ali i korisnika. Ipak, ta tradicionalnost ne djeluje konzervativno. Djeluje pročišćeno i posve suvremeno, jednostavno i moćno.

Dio radova prenosi poruke o proizvodima namijenjenim djeci – koje ipak kupuju roditelji. Izbjegavajući infantilnost studenti igraju na kartu zaigranosti i duhovitosti – u vizualnom i u verbalnom dijelu. Kad je riječ o proizvodima namijenjenima mlađoj populaciji, uključuju asocijacije na vizualnost i komunikaciju na društvenim mrežama, nastojeći se obratiti korisnicima na njima uobičajenom načinu komuniciranja.'

— iz predgovora Ksenije Foretić 

(D.H.F., 08.11.2018)