Preskočite na glavni sadržaj

Art Zagreb 2021

Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske u sklopu međunarodnog sajma Art Zagreb 2021 priprema izložbu suvremene hrvatske umjetnosti te poziva diplomirane povjesničare umjetnosti i (iznimno) studente diplomskog studija povijesti umjetnosti da osmisle temu/koncept izložbe.
prijava: 22.04.2021
url: http://www.dpuh.hr

Izložba će se održati od 30. rujna do 3. listopada 2021. u Hali V. Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu.

Art Zagreb međunarodni je sajam umjetnina koji se organizira od 2018. godine, a zamišljen je kao mjesto susreta umjetnika, kolekcionara, galerista, kustosa i ljubitelja umjetnosti u najširem smislu. Uz umjetnička izlaganja organiziraju se paneli, predavanja, filmske projekcije i koncerti.
 
Pozivamo kolegice i kolege povjesničare umjetnosti da osmisle izložbu i okupe suvremene hrvatske umjetnike. Očekujemo aktivnu timsku suradnju povjesničara umjetnosti i umjetnika u osmišljavanju i provođenju izložbe. Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske i organizator Art Zagreba kolegama osiguravaju stručnu podršku mentora i logističku podršku u provedbi. Sudionici trebaju biti u mogućnosti sudjelovati na dogovorima i sastancima tijekom svibnja i lipnja na daljinu ili u živo u prostorijama DPUH-a u Zagrebu te u rujnu za vrijeme pripreme i trajanja izložbe.
 
Mentorski tim: Ariana Kralj, Martina Petrinović, Patricia Počanić, Jadranka Vinterhalter.

Zainteresirani trebaju poslati svoj kratki životopis te skicu koncepta izložbe koju bi htjeli prirediti.

Rok za prijavu: 22. travnja 2021. putem online obrasca https://forms.gle/V6HrPcVaPx8cNeAs8
 
Kontakt: dpuh@inet.hr

www.dpuh.hr