Preskočite na glavni sadržaj

Summit glazbenih i plesnih pedagoga

Umjetničko društvo suvremenih učitelja (UDSU) organizira od 15. do 17. travnja 2021. prvi Summit glazbenih i plesnih pedagoga "Dobro ugođena edukacija". Summit je namijenjen učiteljima, nastavnicima, profesorima i studentima u umjetničkim područjima, ali i svima koji su zainteresirani za edukaciju i nove pristupe u odgoju i obrazovanju djece i mladih.
vrijeme: 15.04.2021.
url: https://udsu.hr/

'Besplatan 1. Summit glazbenih i plesnih pedagoga koji će se održati od 15. - 17. travnja 2021. u organizaciji Umjetničkog društva suvremenih učitelja, namijenjen je učiteljima, nastavnicima, profesorima i studentima u umjetničkim područjima, ali i svima koji su zainteresirani za edukaciju i nove pristupe u odgoju i obrazovanju djece i mladih. 

Prvi put u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe moći ćete poslušati hrvatski prijevod brošure koju je čuvena ruska profesorica Vera Nosina zapisivala na predavanjima profesora Boleslava Javorskog. Za sve ljubitelje Bacha i one koji će to tek postati - nešto novo o nečemu već dobro poznatom. Predstavljamo i dugoročni projekt, Nota Croata, koji ima za cilj otkrivanje još neotkrivene literature hrvatskih skladatelja. 

Posebno želimo istaknuti nove pristupe podučavanja, holističke principe u procesu odgoja i obrazovanja djece i mladih koje će nam prezentirati strani predavači Wissam Boustany, čuveni libanonski flautist, autor metode zvane Ljubav, te Paul Harris, britanski klarinetist i profesor teorije na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu, kreator holističkog pristupa u podučavanju "Simultaneous learning".

Nismo zaboravili na plesne pedagoge i nastavnike pa ćete moći čuti i vidjeti predavanja Mihaele Devand Roksandić, prvakinje baleta i baletne majstorice HNK-a u Zagrebu i Lovorke Puk Tomić, solistice baleta u HNK-u u Zagrebu, o plesu kao sredstvu odgoja i obrazovanja.

Donosimo detaljni vodič nove aplikacije Musicators namijenjene svim učiteljima teorijskih glazbenih predmeta i glazbene kulture, te ekskluzivni intervju s proslavljenim hrvatskim bas-baritonom Giorgiom Surianom.

Spajamo građanski odgoj i glazbu te ćete moći čuti kako i koliko kao umjetnički pedagozi utječemo na naše učenike u smislu njihove pripreme za aktivno sudjelovanje u demokratskom i pluralističkom društvu. O toj integraciji i korelaciji glazbene umjetnosti i građanskog odgoja pričati će Mario Bajkuša, profesor sociologije i direktor razvoja i programa Foruma za slobodu odgoja.

Želimo istaknuti neke od predavača - profesori s Muzičke akademije u Zagrebu i pijanisti poput Katarine Krpan, Ante Milića, Rubena Dalibaltayana i Đure Tikvice, violiniste Anđelka Krpana, libanonsko dirigenta i flautiste Wissama Boustanyja, renomiranog britanskog profesora na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu i klarinetista Paula Harrisa, i to su samo neki od vrhunskih predavača na 1. Summitu glazbenih i plesnih pedagoga.'

Prijave na https://udsu.hr/summit/