Preskočite na glavni sadržaj

Ugovor o konzervatorskom elaboratu za multimedijalni centar u Kneževom dvoru u Stonu

Dubrovačko-neretvanska županija i tvrtka ARD d.o.o. Metković sklopili su ugovor o izradi konzervatorskog elaborata za uspostavu modernoga multimedijalnog interpretacijskog centra baštine u Kneževom dvoru u Stonu, objavila je u četvrtak Dubrovačko-neretvanska županija.
vrijeme: 25.03.2021.
mjesto: Split, Solin
url: https://danigitare.com/

Konzervatorski elaborat uključivat će kulturnu i povijesnu obradu Kneževog dvora u Stonu, gdje će se uspostaviti multidisciplinarni, multimedijalni prostor u kojem će se kroz umjetnost, dizajn, prezentacije i ostale događaje predstaviti kulturna baština, tipični proizvodi, tradicionalna obrada zemlje i proizvodnja, običaji, način života te sama destinacija.

„Cilj interpretacijskog centra je upoznati goste s bogatom prirodnom i kulturnom baštinom te će ujedno biti i polazna točka za daljnje istraživanje Pelješca, otoka i ostalih dijelova županije“, ističu iz Dubrovačko-neretvanske županije.

„Smart and Slow Tourism Supporting Adriatic Heritage for Tomorrow“ (TAKE IT SLOW) strateški je projekt Hrvatske i Italije za promidžbu kulturne baštine, kao dio Programa prekogranične suradnje Italija - Hrvatska 2014. - 2020., osmišljen radi upravljanja i promidžbe Jadrana kao zelene, pametne, održive, dostupne prekogranične turističke destinacije.

Nositelj projekta je Dubrovačko-neretvanska županija, a provodi ga Regionalna agencija DUNEA. Projekt je vrijedan više od 28 milijuna kuna, od čega je 85 posto iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Za Dubrovačko-neretvansku županiju na raspolaganju je 6,5 milijuna kuna, a za obnovu stonskoga Kneževa dvora osigurano je više od 3,5 milijuna kuna.

U sklopu projekta uredit će se i pristupni put srednjovjekovnom kompleksu Pustinja Blaca na otoku Braču, virtualni muzej i kreativni centar u Momjanu te muzej na otvorenome u okolici Šibenika. (Hina)