" />
konferencija, znanstveni skup

50. savjetovanje hrvatskih arhivista u Osijeku


vrijeme: 24.10.2018. - 26.10.2018.
mjesto: Osijek

Ovogodišnje, jubilarno 50. savjetovanje hrvatskih arhivista će se održati od 24. do 26. listopada u Osijeku, s temom 'Privatno arhivsko gradivo i koncept sveobuhvatnog arhiva'.


U svečanom otvorenju trodnevnog savjetovanja sudjelovat će: državni tajnik u Ministarstvu kulture RH dr. sc. Ivica Poljičak, kao izaslanik ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek; pomoćnik ministrice kulture dr. sc. Hrvoje Manenica; ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva dr. sc. Dinko Čutura; gosti iz susjednih zemalja, Austrije, Bosne i Hercegovine, Italije, Slovenije i Srbije; ravnateljice i ravnatelji područnih i specijalnih arhiva u Hrvatskoj, te predstavnici kulturnog, političkog i gospodarskog života. 
 
Visoki gosti i uzvanici će sudjelovanjem na otvorenju dati podršku ovoj relativno maloj, ali izuzetno važnoj stručnoj zajednici koja svojim radom u arhivskoj djelatnosti, bilo u arhivima, bilo kod stvaratelja/posjednika izvan arhiva, daje nemjerljiv doprinos očuvanju najraznovrsnijih zapisa kao svjedočanstva vremena, djelovanja ljudi, hrvatskog identiteta i političkog prostora R. Hrvatske.
 
U radu trodnevnog savjetovanja sudjelovat će oko 200 sudionika iz svih područnih hrvatskih arhiva te djelatnika u pismohranama naših stvaratelja i posjednika arhivskog i dokumentarnoga gradiva izvan arhiva, stručnjaci iz susjednih zemalja te izlagači tehnike, proizvoda i usluga arhiviranja.

Organizator: Hrvatsko arhivističko društvo, domaćin: Državni arhiv u Osijeku

(R.P.B., 23.10.2018)