Preskočite na glavni sadržaj

'Kulturne potrebe i kulturni kapital mladih i šire populacije u Istri'

Predstavljanje publikacije istraživanja 'Kulturne potrebe i kulturni kapital mladih i šire populacije u Istri: izvještaj o rezultatima sociološkog istraživanja' kojega su u sklopu projekta Mi plus proveli doc. dr. sc. Krešimir Krolo i doc. dr. sc. Željka Tonković bit će održano u petak, 26. ožujka, u 14 sati, u MMC-u u Rovinju.
vrijeme: 26.03.2021. 14 h
url: https://www.facebook.com/udruga.metamedij

Istraživanje je imalo za cilj utvrditi obrasce kulturnih potreba i kulturne potrošnje mladih i prigodne populacije odraslih na području Istarske županije. Radi preciznijeg kreiranja projektnih programa i sadržaja u nezavisnoj kulturi, željelo se ispitati kakve bi sadržaje mladi voljeli posjećivati u organizaciji udruga u lokalnoj zajednici. U tu svrhu kreiran je anketni upitnik koji je sadržavao nekoliko specifičnih skala i dimenzija nužnih za precizno mapiranje kulturne potrošnje, kulturnog kapitala i preferencija. Prikupljanje podataka odvijalo se tijekom zime i proljeća 2020. godine, a anketni upitnik je bio distribuiran srednjim školama iz Istarske županije te, kako bi se zahvatila šira populacija odraslih, putem lokalnih medija i društvenih mreža. U konačnici, ispunilo ga je 644 ispitanika.
 
Na predstavljanju će govoriti: Marko Paliaga (gradonačelnik Rovinja), Dubravka Svetličić (ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta grada Rovinja), Vladimir Torbica (pročelnik UO za kulturu i zavičajnost IŽ), Aleksandra Vinkerlić (Istarska kulturna agencija), Marino Jurcan (Udruga Metamedij), dr. sc. Krešimir Krolo (autor istraživanja), dr. sc. Željka Tonković (autorica istraživanja), Valentina Orbanić (predsjednica Savjeta mladih Grada Rovinja), Gaia Radić (umjetnica), Gordana Radetić Berić (profesorica, SŠ Zvane Črnja, Rovinj) i Emil Nimčević (ravnatelj Strukovne škole Eugena Kumičića, Rovinj).

Predstavljanje će moderirati Marijeta Bradić (Udruga Metamedij, a moći će se pratiti uživo i putem video veze na Facebook stranici udruge Metamedij: https://www.facebook.com/udruga.metamedij
 
Istraživanje su organizirali udruga Metamedij i Istarska kulturna agencija IKA-ACI u sklopu projekta Mi plus, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.
 
Poveznica na sažetak istraživanja:
http://www.miplus.hr/novosti/prezentacija-istrazivanja-kulturnih-potreba-i-interesa-gradana/
 
Poveznica na razgovor s autorima istraživanja:
http://kulturistra.hr/?p=111697