Preskočite na glavni sadržaj

Digitalno-slikarske refleksije Andreja Zbašnika - virtualna izložba

U sklopu programa 'Virtualne izložbe i predstavljanja umjetnika na portalu Zagrebački likovni umjetnici', HDLU Zagreb predstavlja četvrtu u nizu, virtualnu izložbu umjetnika Andreja Zbašnika, pod nazivom ”Digitalno-slikarske refleksije”. Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.
vrijeme: 24.03.2021.
mjesto: portal Zagrebački likovni umjetnici
url: https://likumzg.wordpress.com/

U svojem likovno umjetničko-istraživačkom radu bavi se problemom medija slikarstva, pisanog teksta, fotografije, videa, performansa, likovne instalacije i konceptualne umjetničke prakse. Na razini jezika i medija, često nastoji te ”prividno” različite medije ujediniti u jedinstvenu cjelinu umjetničkog djela. Promišlja i izražava različita stanja, odnose i probleme, percepcije, doživljaje i konstrukcije suvremene zbilje. Interdisciplinarna suradnja i ostvarivanje dinamike različitih medija osnovna je poetsko – filozofska konstrukcija njegove umjetnosti.

Iz predgovora Krešimire Gojanović:
Digitalno-slikarske refleksije Andreja Zbašnika

U malom živopisnom mjestu Čabar, okruženom gustom šumom, koje se nalazi na krajnjem sjeveru Primorsko-goranske županije, u Gorskom kotaru, živi i stvara umjetnik Andrej Zbašnik, po zanimanju profesor likovne kulture u invalidskoj mirovini. Njegov umjetnički izraz bogat je i višeslojan, on piše poeziju, objavljuje knjige i eseje koji prate njegov likovni rad, bavi se digitalnom umjetnošću, slikarstvom, instalacijom, performansom i sveobuhvatnim konceptualnim projektima, u sklopu kojih objedinjuje različite medije i filozofska promišljanja. Moglo bi se reći da je umjetnost za njega život sam: oblik komunikacije, ali i samospoznaje, duhovna i egzistencijalna nužnost, potreba za rastom, učenjem i neprekidnim usavršavanjem, jedino sigurno utočište u nesigurnom, promjenjivom svijetu. (...)

Virtualnu izložbu možete pogledati na poveznici:
https://likumzg.wordpress.com/digitalna-prilagodba-2021-andrej-zbasnik-digitalno-slikarske-refleksije/