Preskočite na glavni sadržaj

Preminuo Ivan Kuliš

20. ožujka, u 69. godini, preminuo je glazbeni producent i autor stihova Ivan Kuliš. Teška bolest, s kojom se je dugo borio, nije ga niti najmanje ometala u obavljanju funkcije ravnatelja Hrvatskog dječjeg festivala, funkcije koju je odgovorno ali s veseljem i neiscrpnom energijom vršio sve do prerane smrti.
vrijeme: 20.03.2021.

Ivan Kuliš rođen je u Zagrebu 26. srpnja 1952. a od početka ’80-ih godina kao izvršni producent uspješno je surađivao s brojnim dječjim zborovima, među kojima su najpoznatiji „Trešnjevački mališani“ i „Klinci s Ribnjaka“. Osim produkcije posebno je bio posvećen pisanju tako da je za sobom ostavio autorstvo stihova u više od 100 pjesama za djecu. Od 1992. radi pri „Malom Zagrebfestu“, koji je 1994. postao „Hrvatski dječji festival“.

Pod njegovim rukovodstvom uspješno je održano 26 Festivala, koji su okupljali djecu iz cijele Hrvatske pored glazbe i u likovnoj i literarnoj kategoriji. Brojni projekti koje je producirao nominirani su za nagradu Porin, a i dobitnik je ove najprestižnije glazbene nagrade.

Njegova je ruka bila prisutna u brojnim programima koje su objavili „Klinci s Ribnjaka“, a sva izdanja „Hrvatskog dječjeg festivala“ bez njega su bila nezamisliva.

Bio je čovjek vedrine i osmijeha, koji je spajao, a u svojim projektima surađivao je s brojnim imenima hrvatske glazbene scene, ostavivši duboki trag u glazbenom repertoaru za djecu.

Ispraćaj će biti na Mirogoju u utorak, 23. ožujka u 13,20 sati. (HDS)