Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Nastje Kljaić na Maloj sceni HD

U srijedu, 24. ožujka 2021., na Maloj sceni Hrvatskog doma bit će postavljena autorska izložba Nastje Kljaić pod nazivom „Složna bića”.
vrijeme: 24.03.2021.
url: http://kaoperativa.org/

Izložbeni postav se sastoji od desetak objekata i likovnih intervencija ne recikliranim materijalima s posebnim fokusom na nepovratnu plastiku. Pristup u izradi radova i konceptualiziranju izložbe ekološki je usmjeren, a nadahnut fantastičnim imaginarijem i svjetovima romana Terryja Pratchetta, Marijom Jurić Zagorkom te drugih knjiga za djecu i mlade iz područja fantastike, ulazi u područje ekofeminizma i anarhizma. Autorica osmišljava i portretira likove, zamišljene kao čuvare koje veže zajednička misija održavanja i ponovnog uspostavljanja „prirodnog balansa“ između ljudi međusobno i odnosa čovjeka i prirode. Zamišljanjem likova gotovo animistički, većim dijelom u životinjskom obliku, ulazi u područje ekofeminizma, anarhizma, te promišljanja kreativnog i likovnog stvaralaštva „izvan kutije“.

Nastja Kljaić, rođena je u Zagrebu 1896. godine. Završila je obrtničku školu za fotografiju i grafičku školu u Zagrebu, te završava ženske studije i Političku školu za umjetnike (BLOK) u Zagrebu. Zaljubljenica je u crtanje i street art kulturu. Aktivistički djeluje pod imenom Artikal / . Začetnica je eko branda Nadin artikal, nadahnutog životom i djelom Nade Dimić. Vodi radionice iz područja ulične umjetnosti, sitotiska i različitih grafičkih tehnika i volontira.

Napomena organizatora:
Sukladno komunikaciji sa Stožerom civilne zaštite Karlovačke županije, na Maloj sceni Hrvatskog doma ne mogu se održavati izložbe otvorene za javnost niti javna događanja povezana s izložbenim i drugim kulturno-umjetničkim djelatnostima osim virtualnih. Izložbeni postav bit će predstavljen u prostoru Male scene Hrvatskog doma sve do epidemiološke situacije kada će se prostor moći otvoriti publici.