Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren poziv za prijavu na Europski koprodukcijski sajam za videoigre

Njemačko-francuski program za mlade poduzetnike u gaming industriji SpielFabrique otvara poziv za sudjelovanje na Europskom koprodukcijskom sajmu za videoigre. Poziv je namijenjen malim i srednjim nezavisnim proizvođačima videoigara, a otvoren je do 5. travnja 2021. godine. (Rok za prijave produžen je do 18. travnja 2021. godine.!)
prijava: 18.04.2021
url: https://spielfabrique.eu/en/

Za sudjelovanje na Europskom koprodukcijskom sajmu za videoigre mogu se prijaviti nezavisni proizvođači videoigara iz Njemačke, Španjolske, Flandrije (Belgija) i Hrvatske. 

Poziv se odnosi na:

Male nezavisne proizvođače videoigara s prototipom videoigre koji traže partnere koji će ih podržati u projektu - financijski ili u obliku stručnog savjetovanja. Pravo prijave imaju proizvođači koji već djeluju kao pravne osobe, a potreban mu je (barem) prototip videoigre koju će predstaviti na pitching sesiji.
Male ili srednje nezavisne proizvođače videoigara koji traže projekt kojeg želi koproducirati.
Pravo prijave imaju proizvođači koji već djeluju kao pravne osobe, a na sajmu će morati predstaviti tip potpore kojeg su u mogućnosti dati projektu, objasniti na kakvom projektu mogu raditi te na koji način svojim iskustvom, stručnosti i znanjem mogu pomoći drugom studiju za videoigre. 

Prijaviti se možete na OVOJ poveznici do 5. travnja. Program je za sudionike besplatan i održava se na engleskom jeziku. 

Europski koprodukcijski sajam za videoigre je program kojem je cilj poticati koprodukcijske projekte među nezavisnim proizvođačima videoigara u Europi. Sajam se sastoji od nekoliko glavnih događaja:
  • Selekcija proizvođača videoigara koji će sudjelovati u programu (do 5. travnja) 
  • Vježbanje pitchinga za sastanke sa stručnjacima iz gaming industrije (od travnja do lipnja)
  • Online sastanci sa stručnjacima iz gaming industrije (od 28. do 30. lipnja)
  • Mentoriranje timova za koprodukcijski sajam (od lipnja do studenog)
  • Koprodukcijski sajam s profesionalcima iz europske gaming industrije u Strasbourgu (15. i 16. studenoga). Svaki će tim sa svojim koprodukcijskom partnerom ići na sastanke sa stručnjacima, distributerima i investitorima kako bi pokrenuli svoju suradnju.
Svi detalji o programu predstavit će se u ponedjeljak, 22. ožujka, na webinaru koji se putem aplikacije Zoom odvija od 11 do 12 sati. Webinaru možete pristupiti na ovoj poveznici

Europski koprodukcijski sajam za videoigre nastaje u organizaciji njemačko-francuskog programa za mlade poduzetnike u gaming industriji SpielFabrique. Jedan od partnera programa je i Hrvatski audiovizualni centar.

Izvor: HAVC